Byg selv hundehus

Byg selv hundehus – Et ordentligt hundehus er dyrt at anskaffe – medmindre du bygger det selv. Det er både besparende og overraskende nemt, og så har du selv indflydelse på materialevalg,

byg selv hundehus

størrelse og isolering. Hundehuset i guiden her er trekantsformet for lethedens skyld. Det leder vandet væk fra taget, og det er samtidig yderst nemt at bygge. Materialerne er desuden meget billige.

Byg selv isoleret hundehus

Der er ikke den store forskel på at bygge et hundehus og et legehus eller hønsehus. Det handler om at tilpasse størrelsen på huset og indgangen til hunden. Hundehuset kan fungere som et skyggefuldt tilflugtssted i haven, når familien alligevel er ude, men det kan også fungere som læ i en hundegård, hvor hunden opholder sig, når familien ikke er hjemme. Skal hundehuset bruges året rundt og i længere tid ad gangen i de kolde måneder, bør du vælge et isoleret hundehus.

Det skal du bruge til dit byg selv hundehus:

Du kan naturligvis selv vælge, hvilket træ du benytter. Det trykimprægnerede træ er valg på grund af dets modstandsdygtighed over for vind og vejr. Træet kan eventuelt males efterfølgende (med noget ufarlig maling), hvis hundehuset ønskes i en speciel farve.

Mineraluld og plastik er valgt som isoleringsmateriale til bunden af hundehuset. Anden type af isoleringsmateriale kan naturligvis også benyttes, ligesom du kan undlade at isolere hundehuset, hvis ikke det er et behov.

Hundehus – selvbyg guide

Du bør enten bygge hundehuset på en ramme eller på korte ben. Dette for at forebygge indtrængen af fugt nedefra. Rammen kan f.eks. bygges af 4 x 100 cm træ i målene 44 x 44 mm.

Efter bundrammen, skal du bygge en A-ramme, der også kendes som skelettet. Til A-rammen kan bruges 4 stolper af 100 cm med tilsvarende mål som bundrammen, samt en 120 cm stolpe til tagryggen i samme mål.

Du kan vælge at bruge de samme planker til gulv og tag, eller du kan bruge plader af krydsfiner til bunden. Læg evt. et lag krydsfiner, isoler med mineraluld og plastik og læg gulvet; enten som planker eller som et ekstra lag krydsfiner. Af krydsfiner kan du bruge 100 x 100 cm epoxybeklædt krydsfiner af 12 mm pr. lag.

Til taget bruger du 14 planker af 120 cm. Det kan f.eks. være i størrelsen 125 x 22 mm. Af hjørneplanker skal du bruge 2 x 130 cm og 2 x 170 cm af 75 x 20 mm. Ønsker du et vandtæt tag, skal du montere plast med hæfteklammer eller små søm på A-rammen, inden du lægger selve taget.

Den nemmeste måde at montere for- og bagvæg er at montere hele planker og efterfølgende skære til i A-form/trekantsform, der passer til hundehuset. Til slut skærer du et passende størrelse indgangshul til din hund. Lad eventuelt hullet være stort nok til, at du kan komme ind med en kost. Til for- og bagvæg kan du bruge planker svarende til taget (6 stk. til hver side). Du kan også vælge at bruge plader af krydsfiner.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst