sikkerhedssko

Sikkerhedssko – Pas godt på dine fødder når du er på job

Lau Christensen
Skrevet d. 26. maj 2022 af Lau Christensen

Hvis du arbejder med tunge ting eller på steder, hvor du kan risikere at træde på skarpe eller spidse genstande, så skal du have et par gode sikkerhedssko. Nu tror du måske at sikkerhedssko er nogle store, tunge klodser, der vejer flere kilo stykket. Sådan er det heldigvis ikke længere, og sikkerhedssko i moderne materialer er behagelige at gå med og yder optimal sikkerhed.

Tidligere tiders sikkerhedssko var ikke nogen fornøjelse af bære, men moderne materialer har gjort sikkerhedssko til behagelige og komfortable arbejdssko, som du kan holde ud at gå med hele dagen.

Du kan endda vælge modeller, der til forveksling ligner almindelige sneakers, der både er smarte, og som yder den beskyttelse, du har brug for. Mulighederne er mange og en af de vigtigste faktorer, når du skal vælge sko, er den sikkerhedsklasse, som skoen har. Det kommer vi nærmere ind på herunder.

Hvilken sikkerhedsklasse skal du vælge?

sikkerhedssko

Sikkerhedssko er inddelt i flere forskellige klasser, der angiver, hvilken type beskyttelse skoen yder.

SB

Denne type sko er åben bagtil og minder lidt om en sandal. Skoen er beskyttet med tåværn og egner sig godt til det, der betegnes som ”den hvide industri”, der dækker fødevare- og medicinalindustrien samt sundhedssektoren.

S1

S1 sikkerhedssko har en tåkappe og i modsætning til SB, er S1 en helt lukket sko. S1 sikkerhedssko findes i en masse forskellige modeller, der egner sig godt til indendørs brug eller udendørs, når vejret er tørt.

S1P

Sikkerhedsklasse S1P er som S1, men S1P er yderligere forsynet med sømværn, der beskytter mod, at spidse og skarpe genstande kan trædes gennem sålen og op i foden. Denne type sikkerhedssko er god til byggepladser, entreprenørarbejde og lignende.

S2

Sikkerhedssko i klasse S2 er en videreudvikling af S1, Blot har S2 en vandafvisende overdel, der er modstandsdygtig over for vand i minimum 60 minutter. En god sikkerhedssko til såvel udendørs som indendørs arbejde.

S3

S3 er den sikkerhedssko, der har den højeste sikkerhedsklasse. S3 har alle egenskaber fra de øvrige klasser, hvilket vil sige, at det er en lukket sko med tåværn, sømværn, ydersål med groft mønster og med beskyttelse mod vandindtrængen. S3 er den perfekte allround sikkerhedssko.

S5

S5 er betegnelsen for gummistøvler med sikkerhedsfunktion. Støvlerne er fuldstændig vandtætte og er forsynet med både tåværn og sømværn. Perfekt til alle der arbejder i vådt miljø.

ESD

ESD sikkerhedssko forhindrer statisk opladning og kan bruges af alle som arbejder med elektronik, laboratorieudstyr og lignende materiel, der ikke tåler statisk elektricitet.

7 sikkerhedssko i forskellige prisklasser

Vi har udvalgt 7 sikkerhedssko i forskellige sikkerhedsklasser og med forskellige egenskaber og kvaliteter. Klik ind på hver enkelt sko for at læse mere om skoens karakteristika.

Cofra New Tamigi S1P

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - Cofra New Tamigi S1P

Denne sikkerhedssko fra Cofra er fremstillet med overdel i holdbart læder og har store øjer til snørebånd, der gør det ekstra hurtigt at binde skoen. Skoen har både tåværn og sømværn, hvilket gør, at den er S1P godkendt.

Når du vælger Cofra New Tamigi S1P, får du en sko i et fornuftigt prisleje, der er udstyret med lækker blød indlægssål for komfort og en skridhæmmende ydersål for optimal sikkerhed.

 • Udvendigt materiale: Læder
 • Sikkerhedsklasse: S1P
 • Vægt pr. sko: 780 gram
PRISER FRA
 

 

Cofra Caravaggio Black S3

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - COFRA Caravaggio Black Sikkerhedssko Composite taavaern fiber soemvaern

Den næste sikkerhedssko er ligeledes fra Cofra. Her får du en let sko, hvor der er lagt ekstra fokus på at skabe behageligt fodtøj. Det udvendige materiale er fremstillet i fuldnarvlæder, der er åndbart og som samtidig har vandafvisende egenskaber.

Indvendigt har skoen en komfortabel og svedabsorberende indlægssål af blødt EVA, der sikrer dig en god stødabsorbering, uanset hvilket underlag du færdes på. Cofra Caravaggio Black er i sikkerhedsklasse S3, hvilket er den højeste klasse for sikkerhedssko.

 • Udvendigt materiale: Åndbart fuldnarvlæder
 • Sikkerhedsklasse: S3
 • Vægt pr. sko: 585 gram
PRISER FRA
 

 

Elten Sensation Low S2

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - Elten sikkerhedssko Sensation

En sikkerhedssko behøver ikke at være kedelig, hvilket Elten Sensation Low er bevis på. Sensation Low ligner almindelige sneakers, men er en vaskeægte sikkerhedssko med tåværn, som placerer den i sikkerhedsklasse S2.

Denne sikkerhedssko henvender sig til alle i den lette industri, transportsektoren og lignende erhverv. Hvis du leder efter en smart sikkerhedssko med moderigtige detaljer, så er dette skoen for dig.

 • Udvendigt materiale: Tekstil med denimlook
 • Sikkerhedsklasse: S2
 • Vægt pr. sko: 490 gram
PRISER FRA
 

 

1.059,-

 

Cofra New Celtic S3

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - COFRA New Celtic Sikkerhedssko Composite taavaern fiber soemvaern

Cofra New Celtic er for dig, der er på udkig efter en meget slidstærk sikkerhedssko i sikkerhedsklasse S3. Alle samlinger har dobbelte syninger, der giver høj slidstyrke, og en praktisk grov sål, der sikrer, at du kan stå fast, uanset hvordan vejret arter sig.

New Celtic egner sig godt til udendørs erhverv og er perfekt til landmænd, skovarbejdere, fiskere og til udendørs arbejde på byggepladser og lignende.

 • Udvendigt materiale: Læder
 • Sikkerhedsklasse: S3
 • Vægt pr. sko: 575 gram
PRISER FRA
 

 

Cofra New Tirrenian S3

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - COFRA New Tirrenian Sikkerhedssko Composite taavaern fiber soemvaern

Den næste model er endnu en Cofra, men den adskiller sig fra de øvrige modeller ved at være en praktisk støvlet, som giver ekstra varme til fødderne på de kolde dage. Med en vægt på kun 580 gram, får du en lækker sikkerhedsstøvle, som du kan have på hele dagen uden at blive træt i fødderne.

Støvlen er meget fleksibel og har en behagelig stødabsorberende sål. Med dobbelte syninger og en meget grov ydersål får du en sikkerhedsstøvle, der holder i mange år.

 • Udvendigt materiale: Læder
 • Sikkerhedsklasse: S3
 • Vægt pr. sko: 580 gram
PRISER FRA
 

 

Solid Gear Vapor S3

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - Solid Gear sikkerhedssko model Vapor 2.0

Den næste sikkerhedssko er en smart model fra Solid Gear. Model Vapor er i sikkerhedsklasse S3 og egner sig derfor til alle slags erhverv. Skoen er vandafvisende og har en skridhæmmende og praktisk ydersål, som tillige er resistent overfor olieprodukter.

Denne sko har en bred pasform, som henvender sig til alle med en bred fod, der ikke bryder sig om, at skoen strammer for meget. Solid Gear Vapor hører ikke til blandt de billigste sko, men den er enormt slidstærk og yder en supergod beskyttelse til foden.

 • Udvendigt materiale: Læder
 • Sikkerhedsklasse: S3
 • Vægt pr. sko: 750 gram
PRISER FRA
 

 

1.569,-

 

Airtox TX3 ESD S3

Sikkerhedssko - Pas godt på dine fødder når du er på job - Airtox TX3 Sikkerhedssko ESD

Du kan ikke nævne sikkerhedssko, uden at der skal et par lækre Airtox med i præsentationen. Airtox TX3 ESD er en meget lækker sko med bred pasform, som har den højeste sikkerhedsklassifikation S3. Modellen er særdeles slidstærk, og her får du en meget holdbar sko, som du kan nyde godt af i årevis.

Airtox TX3 ESD er forsynet med en sål, der ikke afsætter mærker på gulve. Og skoen egner sig lige godt til indendørs som til udendørs brug. Hvis du leder efter en af de bedste og mest behagelige sikkerhedssko på markedet, er dette et godt bud.

 • Udvendigt materiale: Mikrofiber
 • Sikkerhedsklasse: S3
 • Vægt pr. sko: 560 gram
PRISER FRA
 

 

1.546,-

 

Relateret: De bedste arbejdsveste til privat og arbejde

Hvilke sikkerhedssko skal du vælge?

sikkerhedssko kan træde på søm

Du skal først og fremmest vælge sikkerhedssko ud fra den sikkerhedsklasse, som du har brug for. Hvis du er i tvivl, eller hvis du arbejder i flere forskellige miljøer, anbefales det, at du vælger S3. Ud over sikkerhedsklassen kan du med fordel kigge efter:

Vægt

Hvis du skal have dine sikkerhedssko på mange timer hver dag, kan vægten have afgørende betydning.

Materiale

Ligesom almindelige sko fremstilles sikkerhedssko i mange forskellige materialer. Læder er lettest at gøre rent, mens stofmaterialer er mere velegnede til indendørs brug.

Relateret: Pas på ørene med et godt høreværn

2 ofte stillede spørgsmål om sikkerhedssko

Her får du svarene på de to mest stillede spørgsmål om sikkerhedssko.

Hvornår skal du have sikkerhedssko på?

Sikkerhedssko skal altid bruges under arbejde, hvor der er risiko for at fødderne kan blive klemt, at der kan falde tunge genstande ned over fødderne, eller hvor der er fare for, at du kan træde skarpe genstande op i foden.

Hvad betyder sikkerhedssko S3?

S3 er den højeste sikkerhedsklassificering en sko kan have. Med en S3 sko er du sikret mod faldende genstande, klemning og mod at træde spidse genstande som søm, skruer og lignende op i foden.

Hvor finder du det største udvalg af sikkerhedssko?

Sikkerhedssko kan købes i de fleste byggemarkeder og butikker, der forhandler arbejdstøj. Hvis du vil have adgang til det største udvalg, anbefaler vi, at du køber dine sikkerhedssko online. Her finder du det største udvalg, og du kan let sammenligne modeller, priser og egenskaber.

Rul op på siden igen, og tjek de mange mærker og modeller, som vi har valgt at tage med i denne præsentation.

Relateret: Bedste skærebukser for komplet beskyttelse

Huskeseddel