Test af de 7 bedste hækkeklippere

Enhver haveejer og gør-det-selv-mand har brug for en god hækkeklipper. Når hækken skal klippes, er der stor forskel på de enkelte modeller, og det kan godt betale sig at undersøge mulighederne, inden du køber. Der er nemlig flere elementer, der spiller ind, når du skal vælge rigtigt. Her er vores hækkeklipper test og bud på 7 af de bedste hækkeklippere.

Når du vælger hækkeklipper, skal den naturligvis have kapacitet og kræfter nok til at klippe din hæk. En lille ny ligusterhæk med tynde grene kræver én type hækkeklipper, mens en gammel bøgehæk med grene på flere centimeter i diameter kræver en helt anden hækkeklipper.

Dernæst er der valget, om hækkeklipperen skal være med eller uden ledning, og om den måske skal være benzindrevet. Den almindelige hækkeklipper med ledning er den billigste, og den findes til alle typer hække. Den batteridrevne akku-model er let at gå rundt med, men de meget kraftige maskiner er forholdsvis dyre. En model der kører på benzin, er den kraftigste hækkeklipper, der findes, men til gengæld også den tungeste maskine at håndtere – læs med herunder og få lettere ved at vælge rigtigt.

5 tips til at vælge den rigtige hækkeklipper              

Der er flere parametre, du skal tage hensyn til, når du skal købe hækkeklipper. Du skal bl.a. være opmærksom på:

  • El/akku/benzin – hvilken type hækkeklipper passer til den aktuelle opgave?
  • Motorkraft/effekt – høj kraft eller effekt til store hække med tykke grene
  • Klippelængde – sværdets længde. Et langt sværd klipper mere ad gangen
  • Vægt – hvis du skal klippe meget og i lang tid, har vægten stor betydning
  • Støjniveau – el-klipperne er næsten lydløse, mens benzinklippere støjer mere

Disse parametre er nogle af de vigtigste elementer, hvis du skal være sikke på at vælge rigtigt. Hvis din hæk er forholdsvis lille, kan de fleste hækkeklippere anvendes. Store og ældre hække har ofte tykke grene, hvilket kræver en kraftigere maskine, gerne med et langt sværd.

Hækkeklipper test

Næsten alle de store have- og værktøjsbrands har forskellige hækkeklippere i sortimentet. Her fokuserer vi på syv forskellige modeller fra Einhell, Bosch, Ryobi, Black & Decker, Stiga og Makita.

Hækkeklipperne er sorteret efter pris, hvor vi starter med de mest prisvenlige modeller.

Einhell GH-EH 4245

Einhell GH-EH 4245 hækkeklipper test

Specifikationer

Energi: El 230V
Driftseffekt: 420W
Omdrejningstal: 1.600 o./min.
Sværdlængde: 51 cm
Klippelængde: 45 cm
Afstand mellem tænder: 16 mm
Vægt: 2.5 kg

Einhell GH-EH 4245 er en lille og let hækkeklipper til almindelig 230V strøm. Denne hækkeklipper egner sig godt til de mindre hække, som ikke har alt for kraftige grene.

Klipperen vejer kun 2,5 kg og er dermed dejlig let at gå rundt med. En let hækkeklipper skåner arme, skuldre og ryg og kan bruges i timevis, uden du bliver træt.

Sværdets længde er på 51 cm, og maskinen har en effektiv klippelænge på 45 cm.

Maskinen har dobbeltvirkende skær i laserskåret og diamantslebet stål, hvilket giver en flot klipning. Den lave vægt, lette håndtering og det flotte klipperesultat gør ligeledes Einhell GH-EH 4245 perfekt til trimning af andre typer buske og planter.

Bosch AHS 45-16

Bedste eldrevne
Test af de 7 bedste hækkeklippere - Bosch AHS 45 16 hækkeklipper

Specifikationer

Energi: El
Driftseffekt: 420W
Omdrejningstal: 3.400 o./min.
Sværdlængde: 45 cm
Afstand mellem tænder: 16 mm
Vægt: 2.6 kg

Bosch AHS 45-16 er en anden elektrisk hækkeklipper med ledning og 420W motor. Sværdets længde er på 45 cm, og hækkeklipperen klarer klipningen af små til mellemstore hække med en højde på op til ca. 150 cm.

En lav vægt og et ergonomisk design gør Bosch hækkeklipperen behagelig at arbejde med, også når du kommer op i højden og skal klippe toppen af hækken. Maskinen har en god balance og er derfor let at kontrollere.

Her får du en kompakt og praktisk hækkeklipper til unge hække og buske, der ikke har alt for tykke grene.

Ryobi OHT1850H One+

Bedste hybrid
Test af de 7 bedste hækkeklippere - Ryobi OHT1850H One hækkeklipper

Specifikationer

Energi: Batteri/El
Spænding: 18V / 230V
Omdrejningstal: 1.100 o./min.
Sværdlængde: 50 cm
Maks. skærekapacitet: 22 mm
Vægt: 3.1 kg

Denne Ryobi hækkeklipper er testens første batteridrevne model – eller faktisk er det en hybrid. Det betyder, at du kan vælge, om du vil køre på batteri, eller om du vil bruge ledning til almindelig strøm. Det er en smart feature, som lader dig fortsætte hækkeklipningen, selvom batteriet er fladt.

Ryobi er kendt for sit store sortiment af akku-værktøj, der indbyrdes kan dele batterier. Det har den store fordel, at du kan anskaffe værktøjet forholdsvis billigt, da du ikke behøver at købe batteriet med hver gang. Til denne hækkeklipper følger der ikke batteri med i prisen, men det kan tilkøbes, hvis du ikke har et Ryobi batteri i forvejen. Det diamantslebne sværd er 50 cm langt og laver et helt rent snit i grenene. Hækkeklipperen tygger sig igennem grene på op til 22 mm i tykkelsen, så her er der tale om en kraftig hækkeklipper.

Black & Decker GTC18452PC

Test af de 7 bedste hækkeklippere - Black Decker GTC18452PC

Specifikationer

Energi: Batteri
Spænding: 18V
Omdrejningstal: 1.300 o./min.
Sværdlængde: 45 cm
Afstand mellem tænder: 18 mm
Vægt: 2.42 kg

Black & Decker er et af de velkendte mærker inden for værktøj og haveredskaber. Her får du en kraftig 18V akku-hækkeklipper til mellemstore hække, der klipper grene i op til 18 mm tykkelse. Der medfølger batteri, men hvis du vil undgå at stå stille i opladningstiden, kan det tilkøbes ekstra batterier.

Hækkeklipperens håndtag er designet, så du har flere grebsmuligheder og dermed let kan opnå den mest optimale arbejdsstilling.

Vægten er holdt nede på 2,42 kg, og du kan derfor klippe både højt og lavt uden at belaste armene unødigt.

Stiga SHP 60

Bedste benzin
Test af de 7 bedste hækkeklippere - Stiga SHP 60 hækkeklipper test

Specifikationer

Energi: Benzin
Effekt i kW: 0,8 kW
Sværdlængde: 61 cm
Afstand mellem tænder: 27 mm
Vægt: 5.4 kg

Stiga SHP 60 er en benzindrevet hækkeklipper, som med fordel kan bruges til større hække eller hække, der står langt fra den nærmeste stikkontakt.

Hækkeklipperens bagerste håndtag kan drejes i tre forskellige positioner for den bedste arbejdsstilling. Sværdets længde er på hele 61 cm, hvilket giver en meget effektiv og hurtig klipning.

Her får du en stærk benzinklipper, der passer til dig, der gerne vil have overstået hækkeklipningen i en fart.

PRIS
 

 

1.199,-

 

1.495,-

 

1.495,-

 

1.599,-

 

Makita EH5000W

Test af de 7 bedste hækkeklippere - Makita EH5000W test af hækkeklipper

Specifikationer

Energi: Benzin
Effekt i kW: 0,7 kW
Sværdlængde: 50 cm
Afstand mellem tænder: 22 mm
Vægt: 4.8 kg

Makita EH5000W bliver drevet af en kraftig 0,7 kW benzinmotor og egner sig derfor godt til at klippe kraftige grene.

Motoren er designet således, at udstødningsgassen bliver ledt fremad og væk fra brugeren. På den måde undgår du at indånde gasser fra forbrændingsmotoren, og maskinen bliver mere behagelig at arbejde med.

På trods af den kraftige motor er det lykkedes Makita at holde maskinens vægt nede på 4,8 kg. Ved længere tids brug kan 4,8 kg dog godt føles tungt, men det er der kompenseret for. Håndtaget kan indstilles i fem forskellige positioner, så du hele tiden har den bedste arbejdsstilling og skåner kroppen for unødig belastning.

Denne hækkeklipper kan bruges til kraftige hække med tykke grene.

PRIS
 

 

2.191,-

 

2.610,-

 

2.754,-

 

2.949,-

 

Makita DUH551PF2

Test af de 7 bedste hækkeklippere - Makita DUH551PF2 hækkeklipper

Specifikationer

Energi: Batteri
Spænding: 18V
Omdrejningstal: 1.000 – 1.800 o./min.
Sværdlængde: 55 cm
Afstand mellem tænder: 18 mm
Vægt: 5.1 kg

Her er endnu en Makita hækkeklipper, men denne gang en batteridrevet en af slagsen – faktisk er maskinen udstyret med hele 2 stk. 18V batterier.

Makita DUH551PF2 betegnes som en hækkeklipper til professionelt brug eller til den kræsne gør-det-selv-mand med hang til lækkert værktøj. De 2 batterier giver maskinen en samlet vægt på 5,1 kg, og det gør Makita’en til en af testens tungeste maskine.

Til gengæld suser sværdet gennem grenene, og du skal ikke bruge unødig tid på at klippe to gange det samme sted.

PRIS
 

 

2.582,-

 

2.587,-

 

2.599,-

 

Hvilken hækkeklipper skal du vælge?

Nu har du læst vores bud på de bedste hækkeklippere inden for kategorierne el, akku og benzin.

En elektrisk 230V hækkeklipper kræver strøm i nærheden eller en meget lang forlængerledning.

Akku-maskinerne og de benzindrevne modeller er ideelle til steder uden stikkontakt, eller hvis du bare ikke vil generes af en ledning.

Rul op på siden, og tjek funktioner og priser på hækkeklipperne endnu engang. Når du har besluttet dig for en model, kan du købe den ved at klikke dig direkte videre til webshoppen, der forhandler produktet.

Redaktionen anbefaler også disse artikler:

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst