Byg selv plantetrappe

Kan du godt lide at være ude i køkkenhaven eller plante nye blomster og planter i bedene? Så kan du gøre det endnu nemmere for dig selv at plante og spire nyt med en byg selv plantetrappe. For med den kan du spare en masse plads i drivhuset og orangeriet eller få ekstra plads på terrassen til dine nye blomster og planter. 

Hvad er en plantetrappe? 

Plantetrappen er et smart værktøj til dig med grønne fingre og består af et enkelt og simpelt trappestativ, som efter størrelse har plads til alt lige fra to til fire plantekasser. 

En plantetrappe kan bygges såeldes, at selv dig uden have og med begrænset plads på balkonen eller altanen stadig har mulighed for at gro grøntsager eller spire blomster. Du kan derfor hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase eller få din egen køkkenhave med lækre grøntsager og friske krydderurter. 

Hvordan bygger man en plantetrappe? 

Hvis du normalt gør meget i gør det selv-projekter, er en plantetrappe et projekt, som du kan lave i løbet af en eftermiddag. 

Alt du skal bruge er: 

Det første du skal gøre, er at skille pallen ad, så du får nogle brædder til hylderne at gøre godt med. Dem sliber du efterfølgende både for at få en flot finish samt for at undgå splinter. 

Dernæst skal du bygge skelettet, som består af 4 ben: 2 lodrette bagerst og 2 foran, som går skråt fremad. For at stabilisere benene, er det fornuftigt at bruge en brædde på hver side mellem det bagerste og forreste ben. Mellem benene skal der desuden være fire støtter for og bag, som både holder bensættene sammen og som kommer til at fungere som understøttere til de borde eller hylder, du laver ud af brædderne fra pallen. 

Sørg for at have 25 centimeter mellem hver hylde og give brædderne træbeskyttelse, så plantetrappen bliver modstandsdygtig overfor vejret. 

3 plantetrappe modeller du kan købe 

Hvis du ikke har mod på eller tid til at give dig i kast med at bygge en plantetrappe selv, er det også muligt at købe en eller flere online i stedet. Det er både hurtigere og mere bekvemt. 

Plantetrappe white wash med 3 hylder: Det er en flot og rummelig plantetrappe med et rustikt look, der kan stå i køkkenet, på altanen eller på terrassen som dekoration eller handy køkkenhave. Køb den her til 449 kroner. 

Sort plantetrappe i træ med 3 hylder: Her du kan plante om, opbevare planter eller bruge trappen som dekoration på terrassen eller i haven. Trappen er meget alsidig i brug og kan benyttes både ude og inde alt efter behov. Køb den her til 299 kroner.

Hvid plantetrappe med 3 hylder: Dette er samme model blot i hvid og kan ligeledes bruges som arbejdsbord, til omplantning og dekoration. Den kan benyttes både i drivhuset og køkkenet til krydderurter, blomster og lignende. Køb den her til 299 kroner. 

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst