Byg selv plantetrappe

Byg din egen plantetrappe

En plantetrappe er rigtig populær, og det er med god grund. Det ser flot ud til ethvert hjem. I denne artikel vil vi komme ind på, hvordan du kan bygge din egen byg-selv-plantetrappe. Vi giver også et par alternativer til, hvor du kan købe en god plantetrappe til prisen.

Lau Christensen
Skrevet d. 28. april 2020 af Lau Christensen


Kan du godt lide at være ude i køkkenhaven eller plante nye blomster og planter i bedene? Så kan du gøre det endnu nemmere for dig selv at plante og spire nyt med en byg selv plantetrappe. For med den kan du spare en masse plads i drivhuset og orangeriet eller få ekstra plads på terrassen til dine nye blomster og planter. 

Hvad er en plantetrappe? 

Plantetrappen er et smart værktøj til dig med grønne fingre og består af et enkelt og simpelt trappestativ, som efter størrelse har plads til alt lige fra to til fire plantekasser. 

En plantetrappe kan bygges såeldes, at selv dig uden have og med begrænset plads på balkonen eller altanen stadig har mulighed for at gro grøntsager eller spire blomster. Du kan derfor hurtigt forvandle dit uderum til en indbydende oase eller få din egen køkkenhave med lækre grøntsager og friske krydderurter. 

Hvordan bygger man en plantetrappe? 

Hvis du normalt gør meget i gør det selv-projekter, er en plantetrappe et projekt, som du kan lave i løbet af en eftermiddag.

Huskeseddel til byg selv plantetrappe

Det første du skal gøre, er at skille pallen ad, så du får nogle brædder til hylderne at gøre godt med. Dem sliber du efterfølgende både for at få en flot finish samt for at undgå splinter. 

Dernæst skal du bygge skelettet, som består af 4 ben: 2 lodrette bagerst og 2 foran, som går skråt fremad. For at stabilisere benene, er det fornuftigt at bruge en brædde på hver side mellem det bagerste og forreste ben. Mellem benene skal der desuden være fire støtter for og bag, som både holder bensættene sammen og som kommer til at fungere som understøttere til de borde eller hylder, du laver ud af brædderne fra pallen. 

Sørg for at have 25 centimeter mellem hver hylde og give brædderne træbeskyttelse, så plantetrappen bliver modstandsdygtig overfor vejret. 

Plantetrappe modeller du kan købe 

Der findes mange flotte plantetrapper. Vi har lavet et udpluk af nogle af de mest populære nedenfor. Vil du se flere kan du finde et sortiment her.

Huskeseddel