Guide Sådan lærer du at tegne selv - nemme tegninger

Guide: Sådan lærer du at tegne selv (nemme tegninger)

Andreas Thomsen
Skrevet d. 1. februar 2022 af Andreas Thomsen

At tegne realistisk kan være rigtig svært. Selvom du ser på den virkelige verden hver dag, kan det sagtens være en vanskelig opgave, når du skal forsøge at tegne den på papir. Dog behøver du ikke at bekymre dig.

Hvis du gerne selv vil lære at tegne, findes der nemlig flere tips, der kan hjælpe dig godt på vej. Det er for eksempel gode råd såsom, at du skal starte med nemme tegninger. For selvfølgelig kan du også lære at tegne, hvis du gerne vil.

Det skal du bruge:

Kom godt i gang med at lære at tegne

Kom godt i gang med at lære at tegne - nemme tegninger

Hvis du gerne vil lære at tegne, så skal du først og fremmest finde motivationen til det. Derudover skal du anskaffe dig de rette tegneredskaber samt gå igennem flere øvelsestrin.

Disse trin er følgende:

  1. Find motivation og en arbejdsplads: Start med at finde motivationen og find et sted, hvor der er godt og rart at tegne. Du skal sidde ordentligt, og du kan bare starte med en blyant, et viskelæder, en blyantspidser og noget papir. Når du lige er gået i gang, behøver du ikke at bekymre dig om at anskaffe alle de mest smarte tegneredskaber.
  2. Prøv den rette øvelse: For at blive god til at tegne skal du øve dig. Øvelser gør nemlig mester. Du kan finde et hav af forskellige gode øvelser på nettet, og du kan også blot læse med videre her. Det er alfa og omega, at du finder en øvelse til begyndere, der guider dig igennem de korrekte trin.
  3. Tag på et tegnekursus: Hvis du ikke ønsker at sidde derhjemme og øve dig helt alene, kan du vælge at tage på et tegnekursus. Du kan prøve at finde et tegnekursus i nærheden af din bopæl.
  4. Tegn så meget som muligt: At tegne ofte er vigtigt for at udvikle dine tegnefærdigheder. Du bør altså fortsætte med at øve dig i timevis, hvis du vil have succes med at tegne.
  5. Start med nemme tegninger: Når du er gået i gang med at tegne, så prøv først at øve dig med nemme tegninger. Små nemme tegninger vil være med til at udvikle dig, hvilket du kan læse mere om senere.

Gode øvelser til dig, der gerne vil lære at tegne

Når du har styr på dine tegneredskaber og din arbejdsplads, er det tid til at komme i gang med en god øvelse.

  • Trin 1 – Start med at tegne de helt grundlæggende former. Der er tale om former som for eksempel linjer, ovaler, cirkler, trekanter, firkanter og så videre. Du bør også øve skravere, udfyldning, linjetykkelser, retning samt overstregning. Øv det igen og igen indtil, at du føler dig godt tilpas med dette.
  • Trin 2 – Nu skal du i gang med at øve præcision. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Det kan blandt andet være ved at lave ens afstande mellem prikker eller ens afstande mellem linjer.

Du kan ydermere prøve at tegne cirkler eller firkanter, der er helt ens, ligesom at du kan lave opdelte cirkler, opdelte firkanter og meget mere. Prøv forskellige kombinationer i forskellige størrelser.

  • Trin 3 – I starten er der ingen grund til at tegne virkelige ting. Det vil blot ende med, at du mister motivationen. Derfor er det først nu, at du skal i gang med dette. Du kan komme i gang med dette på flere måder, så du skal blot forsøge.

For at få succes skal du arbejde med at lære objektets form at kende. Du skal tegne dybde, kende komponenterne i det pågældende design, strække alle formerne, tilføje tekstur, skygger og så videre.

Start altid med nemme tegninger

Når du først er gået i gang med at tegne ting, der ligner noget, er det spændende. Men som nybegynder inden for denne verden er det vigtigt, at du starter med nemme tegninger.

Du skal altså ikke gå i gang med alt for svære og avancerede tegninger, da du så kan ende med at miste modet. Små nemme tegninger er meget bedre for begyndere, så du får succes og bliver glad for at sidde og tegne.

Du kan vælge mellem alt lige fra nemme tegninger af dyr til nemme tegninger af forskellige ting i hjemmet. Leder du efter nemme tegninger til børn, fordi dit barn gerne vil lære at tegne sammen med dig, er dette naturligvis også muligt. Det vigtigste er blot, at de nemme tegninger er velegnede til begyndere, så du kan komme godt fra start af.

Med små nemme tegninger kan du ydermere stille og roligt blive bedre og bedre til at tegne. Når de nemme tegninger ikke længere er særligt udfordrende for dig, kan du kaste dig ud i sværere tegninger. Det kan eksempelvis være svære tegninger af mennesker eller lignende.

Se også: Sådan bygger du din egen hule indendørs & Tips til en hjemmelavet lampeskærm

Huskeseddel