DIY svævende hjørnehylde i træ

Guide: Nem og hurtig gør det selv-guide til svævende hjørnehylde i træ

Er du på jagt efter hjørnehylder til din bolig? Så er det værd at lave dem selv. Herved kan du nemlig få flotte og rustikke hjørnehylder i træ ind i dit hjem. Der er mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at lave dine egne hjørnehylder.

Andreas Thomsen
Skrevet d. 29. november 2021 af Andreas Thomsen

Ikke nok med at de vil se utrolig pæne og stilrene ud i ethvert rum, så er de også praktiske. Du kan nemlig placere et hav af forskellige ting på hjørnehylderne. Det kan være alt lige fra billedrammer til planter, lysestager og så videre.

Derudover udnytter hjørnehylder pladsen i rummet på bedste vis. Har du eksempelvis en mindre stue, hvor der ikke er meget gulvplads, er det perfekt at hænge et par hjørnehylder op på væggen.

Det skal du bruge:

Trin-for-trin-guide: Lav dine egne hjørnehylder i træ

Selvom det umiddelbart kan virke besværligt at lave dine egne hjørnehylder i træ, så er det faktisk en forholdsvis simpel proces. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du følge vores udførlige trin-for-trin-guide.

Her bliver du guidet gennem hele processen, så du ender ud med et rigtig flot resultat. Når du er færdig, vil du få stor glæde af at hænge hylderne op lige netop der, hvor du har brug for dem. Herefter kan du dagligt nyde at kigge på noget, du selv har skabt.

Indkøb træ til din hylde og skær træet

Først og fremmest skal du købe træ til din hjørnehylde. Når du har gjort det, skal du skære træstykkerne til en enkelt hylde. Du skal starte med at skære to lægter med en længde på 33 centimeter.

Tykkelsen bestemmer du selv, da lægterne blot skal bruges som afstandsstykker og ikke til den færdige hylde. Den ene ende af hver lægte skal skæres i en 45 graders vinkel. Du skærer dit træ med hjælp fra en kap- og geringssav.

Derefter skal du skære to trekantstykker af træplader, hvor den ene er til toppen og den anden til bunden af ​​hylden. Trekantstykkerne skal være en smule større end lægterne. Det vil altså sige, at trekantstykkerne skal gå lidt ud over lægterne, når de sættes sammen.

Nu mangler du bare at skære frontstykket. Størrelsen på frontstykket finder du ved at måle trekantstykkernes front. Derudover skal frontstykket have en vinkel på 45 grader i hver ende.

Saml hjørnehylden

saml hjørnehylde med sømpistol

Du skal nu samle din hjørnehylde med trælim og søm. Stil trekantstykkerne op ved siden af hinanden med lægterne imellem. Det er vigtigt, at du gør dette, så du kan finde frem til, hvor langt stykkerne skal sidde fra hinanden. Put lim på trekanternes længste side (fronten). Placér frontpanelet oven på limen.

Herefter skal du sømme frontpanelet fast på trekanterne. Brug en sømpistol til dette. Det er den nemmeste og hurtigste måde. Fjern lægterne, som du har brugt til at måle afstanden.

Giv hjørnehylden den sidste finish

Til sidst er det en god idé at fylde sømhullerne med træspartel for et pænere resultat. Find din slibemaskine frem og slib alle overfladerne. Det gør, at hylden får en meget fin og poleret overflade.

Som en afslutning kan du give din hjørnehylde noget træmaling med en pensel. Du kan vælge lige præcis den nuance, du ønsker, så hylden passer bedst muligt ind i det pågældende rum. Skal du bruge flere hjørnehylder i træ, skal du blot gentage denne trin-for-trin-guide.

Video-guide

Flere DIY Guides: Trækasse med låg

Populær svævende hjørnehylde:

 

i samarbejde med PriceRunner

Det kan du bruge en svævende hjørnehylder i træ i dit hjem

Lige meget hvor mange ting du har, er det nødvendigt med diverse møbler til opbevaring af dine ting. Men i stedet for at vælge store skabe, reoler og så videre kan du indrette din bolig med svævende hjørnehylder i træ. Der er rigtig mange gode grunde til, hvorfor disse hjørnehylder er ideelle til enhver indretning.

Det, der gør disse hylder unikke, er, at de kan maksimere din gulvplads. Hyldernes design gør det muligt at opsætte dem et sted i rummet, hvor traditionelle hylder ikke er praktiske. Hylderne giver dig altså mere gulvplads samtidig med, at du kan opbevare ting og sager på dem.

En anden fordel ved svævende hjørnehylder er måden, de hænger på. Den er nemlig æstetisk tiltalende i og med, at der ikke er brug for hyldeknægte, synlige beslag og så videre, der i nogle tilfælde kan forstyrre indretningen. En svævende hjørnehylde er derfor meget elegant og er perfekt i et klassisk og moderne hjem.

Lav dine hjørnehylder i træ selv eller få hjælp til det

I og med at der ikke er et stort udvalg af hjørnehylder i træ på markedet, er det klart en fordel at lave dem selv. På den måde kan du nemlig få hjørnehylderne præcis, som du ønsker det. Dog er det ikke alle, der kan eller vil gå i gang med sådan et projekt.

Det behøver ikke at forhindre dig i at få nogle lækre hjørnehylder i træ. Du har nemlig mulighed for at kontakte en tømrer eller en snedker med dine idéer. Du kan eventuelt selv lave en tegning med mål til inspiration, så tømreren eller snedkeren kan få en fornemmelse for, hvad du har i tankerne.

Huskeseddel