kedeldragt

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde

Lau Christensen
Skrevet d. 31. maj 2022 af Lau Christensen

En kedeldragt er en praktisk heldragt, der bruges professionelt i mange erhverv og ikke mindst til fritids- og hobbybeskæftigelse. En kedeldragt dækker hele kroppen og forhindrer, at du ”skiller på ryggen”, og så beskytter den effektivt mod snavs og skidt.

Kedeldragten har fundet indpas i mange forskellige professionelle sammenhænge, men er også elsket af alle fritidsbrugere til havearbejde, gør det selv-projekter og i mange andre hobbysammenhænge.

Hvis du også er på jagt efter en praktisk kedeldragt til arbejde eller fritid, så giver vi dig et par tips med på vejen og præsenterer dig for syv forskellige praktiske modeller.

Hvorfor er en kedeldragt praktisk?

Der er mange årsager til, at en kedeldragt ofte er mere anvendelig end almindelige arbejdsbukser. Kedeldragten er bl.a. populær fordi den:

 • Beskytter hele kroppen mod snavs og skidt
 • Er let at tage på uden på dit almindelige tøj
 • Findes til både udendørs og indendørs brug
 • Har mange praktiske lommer og detaljer
 • Forhindrer træk og kulde på ryg og lænd

Derudover findes kedeldragten i et væld af farver, tykkelser og materialer, så du let kan finde den model, der passer bedst til det formål, du skal bruge den til.

7 udvalgte kedeldragter til forskellige formål

Vi har fundet syv forskellige kedeldragter frem til dig, så du kan se forskellen på dragterne og lettere vælge den bedste kedeldragt til dine ønsker og krav.

Mascot 10519-442 Akron

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot Akron Industry Kedeldragt med knaelommer

Praktisk og slidstærk kedeldragt, der er fremstillet i letvægtsmateriale med en vægt på kun 270 g/m2. Materialet er desuden med stretch, så du opnår en optimal bevægelsesfrihed og komfort, når du bevæger dig med kedeldragten på.

Mascot 10519-442 Akron er forsynet med alle tænkelige lommer – til tommestok, brystlommer, forlommer, baglommer og lårlommer samt praktiske lommer til knæpuder.

 • Materiale: 65 % polyester / 35 % bomuld
 • Anvendelse: Håndværk og let industri
 • Vægt: 270 g/m2
PRISER FRA
 

 

Mascot Wallan Light

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot kedeldragt Wallan

Denne kedeldragt er ligeledes en letvægtsmodel fra Mascot med en behagelig ergonomisk udformning, der sikrer dig den bedste komfort. Wallan Light er den letteste kedeldragt i udvalget fra Mascot og egner sig godt, hvis du arbejder indendørs i nærheden af maskiner, der udleder varme og lignende varme miljøer.

Kedeldragtens syninger har trenålssømme, der giver ekstra holdbarhed, og er forsynet med lommer til knæpuder. Der er mørkt stof på kedeldragtens mest udsatte steder samt smarte reflekser, der gør dragten ekstra synlig.

 • Materiale: 65 % polyester / 35 % bomuld
 • Anvendelse: Håndværk og let industri
 • Vægt: 245 g/m²
PRISER FRA
 

 

Ocean Oxford

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Ocean kedeldragt

Ocean Oxford er en lækker termokedeldragt, der er perfekt til udendørs arbejde og fritidssysler i koldt og vådt vejr. Kedeldragten er vindtæt, men det åndbare materiale lader kroppen slippe af med fugt, så du ikke sveder under dragten.

Med denne dragt kan du holde dig varm og tør uanset vejret, og praktiske stormflapper ved lynlåsene forhindrer, at kulde og blæst trækker ind i dragten.

 • Materiale: 100 % polyamid
 • Anvendelse: Udendørs arbejde og fritid
 • Vægt: n/a
PRISER FRA
 

 

Mascot Danville Industry

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot Danville Industry Kedeldragt med knaelommer

Mascot Danville Industry er en slidstærk kedeldragt, der egner sig godt til anvendelse i industrien og tilsvarende brancher. Kedeldragten har behagelige, ergonomisk udformede bukseben, der passer til dine naturlige bevægelser. Og elastikker i ryggen sørger for, at dragten sidder tæt til kroppen.

Denne kedeldragt har praktiske lommer til tommestok og mobiltelefon samt praktisk hammerstrop, så du altid har det mest brugte værktøj lige ved hånden.

 • Materiale: 100 % bomuld
 • Anvendelse: Håndværk og let industri
 • Vægt: 355 g/m²
PRISER FRA
 

 

Mascot Thule Originals

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot Thule Originals Vinterkedeldragt

Mascot Thule er en ideel kedeldragt til udendørs arbejde i årets kolde måneder. Kedeldragten er fremstillet i lækker Bearnylon, som både er særdeles slidstærkt, men også vandafvisende så du kan holde dig tør og varm dagen igennem.

Kedeldragten har strækstof i ryggen, der sikrer, at dragten sidder godt til kroppen og giver ekstra stor bevægelsesfrihed, når der er behov for det. Mascot Thule er god til dig, der arbejder ude i alt slags vejr.

 • Materiale: 52 % bomuld / 48 % nylon
 • Anvendelse: Let industri og logistik
 • Vægt: 240 g/m²
PRISER FRA
 

 

Mascot Baar Multisafe

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot Baar Multisafe Kedeldragt med knaelommer

Hvis du har brug for en kedeldragt med ekstra sikkerhed, så er Mascot Baar Multisafe det rette valg for dig. Kedeldragten er fremstillet i slidstærkt materiale med trenålssømme og materialet er både antistatisk, syrebeskyttende og flammehæmmende.

Her er en kedeldragt, der ikke kun er praktisk arbejdstøj, men som også beskytter dig effektivt under arbejdet. Kedeldragten har en behagelig, lav vægt og er forsynet med stretch, der giver optimal bevægelsesfrihed.

 • Materiale: 87 % bomuld / 12 % polyamid / 1 % kulfibre
 • Anvendelse: Bygge og anlæg, industri og offshore
 • Vægt: 320 g/m²
PRISER FRA
 

 

Mascot Utah Safe Classic

Kedeldragt – Det perfekt arbejdstøj ude og inde - Mascot Utah Safe Classic Kedeldragt med knaelommer

Hvis du har brug for en kedeldragt, der gør dig ekstra synlig, så er Mascot Utah Safe Classic et perfekt valg. Kedeldragten er fremstillet i fluorescerende materiale og har strategisk placerede reflekser, der giver endnu mere synlighed.

Kedeldragtens overflade er behandlet med teflon, der gør stoffet smudsafvisende, og samtidig gør dragten vind- og vandafvisende. En lækker kedeldragt med god pasform og alle praktiske lommer til telefon, skriveredskaber og værktøj.

 • Materiale: 65 % polyester / 35 % bomuld
 • Anvendelse: Bygge og anlæg, Offshore og industri
 • Vægt: 290 g/m²
PRISER FRA
 

 

1.141,-

 

Relateret: Skærebukser for komplet beskyttelse

Hvilken kedeldragt er det bedste valg?

Når du skal vælge ny kedeldragt, kan du med fordel se på flere forskellige detaljer. Der er stor forskel på, om du skal bruge en praktisk kedeldragt hjemme i haven, eller om du skal bruge kedeldragten på jobbet hver dag.

Her er nogle af de egenskaber og praktiske detaljer, som du med fordel kan tjekke, inden du køber:

Hobby eller professionelt brug

Kedeldragter findes i mange udgaver og prislejer. Hvis du bruger din kedeldragt til fritidsbrug, skal den være holdbar og slidstærk, men du kan sagtens vælge en dragt i den lave ende af prisskalaen og stadig få holdbart arbejdstøj.

Hvis du derimod skal bruge kedeldragten professionelt, så ved du, hvor vigtigt det er at have det rette tøj. Der kan være særlige krav til synlighed, og ikke mindst er det vigtigt, at kedeldragten har optimal pasform og er tilpasset arbejdsmiljøet og temperaturen.

Materialets vægt

Vægten på en kedeldragt kan være af afgørende betydning, hvis du skal bære den i mange timer hver dag.Hvis du arbejder i nærheden af maskiner, der afgiver meget varme eller i lignende varme miljøer, vil en let kedeldragt i mange tilfælde være mest behagelig.

En kedeldragt til udendørs vinterbrug har ekstra indvendigt for og vil derfor helt naturligt have mere tyngde.

Lommer til det hele

En kedeldragt skal være forsynet med de lommer, du har brug for. Det kan f.eks. være lomme til mobiltelefon, skriveredskaber, tommestok eller en praktisk strop til hammeren. Det kan også være lommer til knæpuder eller til andre arbejdsredskaber. Behovet er meget forskelligt, og det er vigtigt, at du har plads til det hele.

Synlighed

Hvis der er krav om, at du skal være ekstra synlig i forhold til f.eks. sikkerhed, så skal kedeldragten være nem at spotte.

Det kan være i form af en iøjnefaldende farve, ekstra store reflekser eller en fluorescerende overfladebehandling, der giver kedeldragten et lysende look.

2 spørgsmål der ofte stilles om kedeldragter

Her får du svar på de to mest stillede spørgsmål om kedeldragter:

Hvorfor hedder det en kedeldragt?

Kedeldragten er den oprindelige betegnelse for den arbejdsdragt, der blev brugt af tidligere tiders kedelpassere. Her var kedeldragten det mest praktiske arbejdstøj, der beskyttede tøjet under, og som ikke efterlod ”bare pletter”, der ikke var dækket af arbejdstøjet.

Hvilken branche bruger kedeldragt?

Nu til dags har mange brancher taget kedeldragten til sig. Langt de fleste, der arbejder med håndværk, industri og visse former for produktion, bruger kedeldragt hver dag. Også personer, der er beskæftiget i landbrug, fiskeri og offshore industrien, er flittige brugere af kedeldragten.

Din nye kedeldragt skal bestilles online

Du kan købe en kedeldragt i de fleste byggemarkeder og værktøjsmagasiner, men det største udvalg finder du online. Når du shopper på nettet, kan du let sammenligne specifikationer og egenskaber, og det er meget let at tjekke priser på tværs af de enkelte webshops.

Rul op på siden, og tjek de kedeldragter, som vi har udvalgt til dig. Udvalget repræsenterer et bredt udvalg af de mest populære kedeldragter i forskellige prisgrupper og til forskellige formål.

Se også: De bedste sikkerhedssko

Huskeseddel