fliseskærer

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist

Lau Christensen
Skrevet d. 9. juni 2022 af Lau Christensen

Drømmer du om at lave flise- og klinkearbejde lige så godt som professionelle fagfolk? Så har du brug for en fliseskærer, der kan skære fliser helt præcist og med flotte snit i den vinkel, du ønsker. Opsætning af fliser og klinker er en oplagt gør-det-selv-opgave, og med en god fliseskærer er du godt på vej til det perfekte resultat. Læs med, og få et bedre indblik i, hvilken fliseskærer der passer bedst til dig.

Når du selv skal sætte fliser op i badeværelset, køkkenet eller bryggerset, så har du brug for en maskine, der kan lave flotte snit, der er fuldstændig lige, og som en professionel flisemurer ikke kunne have gjort bedre. Med en fliseskærer kan du tildanne alle typer fliser og kinker, og du kan endda også bruge den til at skære betonfliser til terrasse og indkørsel.

En fliseskærer minder meget om en rundsav til træ. Blot er fliseskæreren udstyret med en skæreskive til at skære i hårde materialer, og som i de fleste tilfælde er kølet med vand. Vandkølingen sikrer, at skæreskiven ikke bliver for varm, og du får et pænere og mere ensartet snit.

Hvad er fordelene ved en fliseskærer?

En fliseskærer er, som navnet antyder, en maskine der bruges til at skære fliser og klinker i forbindelse med projekter, der indbefatter opsætning og lægning af fliser i forskellige udgaver.

En fliseskærer har mange fordele:

 • Du kan skære fliser og klinker på meget præcise mål
 • Der kan laves snit op til 45Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist -til flotte hjørnesamlinger
 • Mulighed for at skære i hårde og tykke materialer
 • Har stort skærebord, der gør det lettere at styre flisen
 • Er stabile maskiner, der øger sikkerheden under arbejdet

Alt efter hvilken model og type du vælger, findes der også mere produktspecifikke fordele, som f.eks. mulighed for at vælge mellem kompakte og bærbare modeller og typer med indbyggede ben og stativ, så de står godt fast under arbejdet.

Men hvilken fliseskærer er den bedste til netop dine projekter? Det vil vi prøve at komme nærmere ind på i det følgende.

7 fliseskærere til hobbybrugere og fagfolk

Herunder har vi udvalgt syv fliseskærere i forskellige kvaliteter, størrelser og prisklasser. Vi starter præsentationen med hobbymaskinerne og slutter med de lidt større og dyrere maskiner med ekstra funktioner og egenskaber, der primært henvender sig til faglærte håndværkere.

Når du har været listen igennem, skulle du gerne have en god idé om, hvilken fliseskærer der passer bedst til dine projekter.

Einhell TH-TC 618

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Einhell TC TC 618 fliseskaerer 600W
PRISER FRA
 

 

Denne fliseskærer fra Einhell er perfekt til de mindre hobbyprojekter i hjemmet. Du kan skære vinkelrette snit på 90° og skrå snit op til 45°, der indstilles på en justerbar skala. Skærebordet er 330 x 360 mm, hvilket er nok til at skære de fleste mindre fliser og klinker.

Einhell TH-TC 618 er en transportabel fliseskærer, der er let at flytte, og som kan bruges både ude og inde. Skæreskiven kører igennem maskinens vandbeholder, hvilket både giver køling til skiven, men også minimerer mængden af støv, der spredes under arbejdet.

 • Ydelse: 600 W
 • Skæretykkelse: 35 mm
 • Omdrejninger: 3.000 o/m
 • Skæreskive: Ø 180 mm
 • Vægt: 8,5 kg

Ryobi WS721S

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Ryobi WS721S
PRISER FRA
 

 

1.799,-

 

WS721S er en lækker fliseskærer fra Ryobi med foldbare ben, så den let og hurtigt kan stilles op hvor som helst. Skærebordet er fremstillet i holdbart rustfrit materiale, der sikrer ekstra lang levetid og giver god støtte, når du skærer fliser.

Diamantskæreskiven har en diameter på 180 mm, hvilket giver mulighed for, at skære i materialer op til 32 mm tykkelse. Der er integreret vandbeholder til køling af skæreskiven, hvilket giver mulighed for at lave ”kolde snit” og forhindre spredning af støv.

 • Ydelse: 500 W
 • Skæretykkelse: 32 mm
 • Omdrejninger: 2.900 o/m
 • Skæreskive: Ø 180 mm
 • Vægt: 15,7 kg

Einhell TE-TC 620 U

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Einhell TE TC 620 U
PRISER FRA
 

 

2.672,-

 

Hvis du er på jagt efter en meget stabil og robust fliseskærer, så er Einhell TE-TC 620 U et godt valg. Maskinen er en hobbymodel, som er beregnet til dig, der arbejder med større fliseprojekter, og som ønsker at kunne skære fliser hurtigt, præcist og sikkert.

Arbejdsbordet er på 610 x 325 mm, hvilket gør det muligt at skære store fliser og klinker. På bordet er der monteret praktiske beslag, så alle snit bliver lagt præcist og samtidig sikrer, at fliserne ligger godt og sikkert uden arbejdet.

 • Ydelse: 900 W
 • Skæretykkelse: 30 mm
 • Omdrejninger: 2.950 o/m
 • Skæreskive: Ø 200 mm
 • Vægt: 35,8 kg

Rubi DU-200 EVO

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Rubi DU 200 EVO
PRISER FRA
 

 

4.595,-

 

Her får du en stor og kraftig fliseskærer i professionel udførelse, der kan skære alle typer fliser og klinker og er ideel til keramiske gulv- og vægklinker. Maskinen har en stor integreret vandbeholder til køling af klingen, så du får et renere snit.

Med Rubi DU-200 EVO kan du skære fliser og klinker i en størrelse på op til 650 x 650 mm og op til 35 mm i tykkelsen. Motoren er særdeles kraftig, og du mangler ikke motorkraft til at drive klingen, der er 200 mm i diameter. DU-200 er for dig, der ønsker en stabil og holdbar fliseskærer, og som ønsker at bruge maskinen meget.

 • Ydelse: 800 W
 • Skæretykkelse: 35 mm
 • Omdrejninger: 2.790 o/m
 • Skæreskive: Ø 200 mm
 • Vægt: 22,5 kg

Fox F36-420

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Fox F36 420
PRISER FRA
 

 

3.069,-

 

Denne Fox fliseskærer er perfekt, hvis du skal skære store fliser og klinker. Skærebordet er 785 x 385 mm stort, hvilket giver gode muligheder for at skære selv de største klinker. Det store skærebord gør det let at fastholde fliserne, mens de skæres, og øger sikkerheden ved brugen af maskinen.

Klingen kan tiltes trinløst til smigskæring op til 45°, så du kan lave flotte og meget præcise samlinger. Fox F36-420 står på et solidt arbejdsbord, der er med til at øge stabiliteten, når du arbejder med fliseskæreren. Motoren er på 800 W, hvilket giver power nok til at skære selv de hårdeste klinker.

 • Ydelse: 800 W
 • Skæretykkelse: 30 mm
 • Omdrejninger: 2.950 o/m
 • Skæreskive: Ø 200 mm
 • Vægt: 30 kg

VIP 260

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Battipav fliseskaerer 1000W
PRISER FRA
 

 

8.060,-

 

Her ser du en yderst robust og meget kraftig fliseskærer på ikke mindre end 1.000 W. Den store motor gør det muligt at skære fliser og klinker på op til 40 mm i tykkelsen. Den kraftige fliseskærer er for dig, der kræver lidt ekstra kvalitet og power, og maskinen egner sig godt til både hobbyarbejde og professionelt brug.

På det store arbejdsbord kan du skære fliser og klinker på op til 600 mm i længden og i smig op til 45°. Fliseskæreren har vandkøling, der sker via et indbygget pumpesystem, der konstant sørger for korrekt køling af skæreskive og materiale.

 • Ydelse: 1.000 W
 • Skæretykkelse: 40 mm
 • Omdrejninger: 2.800 o/m
 • Skæreskive: Ø 200 mm
 • Vægt: 34,5 kg

Class S 670

Fliseskærer – Skær fliser og klinker helt præcist - Battipav fliseskaerer 1000W 1
PRISER FRA
 

 

13.060,-

 

Det sidste fliseskærer, vi har valgt at tage med i sammenligningen, er en meget kraftig maskine i professionel kvalitet, som særligt henvender sig til flisemurere og andre fagfolk. Skærebordet er stort og behageligt at arbejde ved, og du kan skære fliser op til 670 mm i længden.

Fliseskæreren står solidt fast på de 4 ben, hvoraf 2 af benene er udstyret med hjul, der gør det let for en enkelt mand at flytte maskinen. Som en ekstra smart funktion får du indbygget laserguide, der viser dig præcis hvor snittet kommer til at ligge.

 • Ydelse: 1.000 W
 • Skæretykkelse: 40 mm
 • Omdrejninger: 2.800 o/m
 • Skæreskive: Ø 200 mm
 • Vægt: 42,5 kg

Relateret: De bedste fliserensere på markedet

Det skal du vide inden du vælger fliseskærer

Fliseskærere findes i en lang række størrelser og kvaliteter. Du finder modeller lige fra den mindste fliseskærer til hobbybrug og op til store professionelle modeller, der primært henvender sig til fagfolk.

Uanset hvilken model du er på udkig efter, bør du bl.a. være opmærksom på disse egenskaber og specifikationer.

Motorydelse

Motorydelsen angives i watt. En motor med et højt antal watt er som udgangspunkt stærkere og har flere kræfter end motorer med færre watt.

Skæretykkelse / skæredybde

Skæredybden er et udtryk for den tykkelse fliser eller klinker, der kan skæres på fliseskæreren. Alle de viste modeller kan skære klinker i de gængse tykkelser, men hvis du skal skære betonfliser og belægningssten, kan skæretykkelsen være vigtig.

Vægt

En fliseskærers vægt har betydning for, hvor fast maskinen står, når du arbejder med den. En god tung maskine står solidt plantet, mens en lettere bordmodel måske skal spændes fast for at opnå samme stabilitet.

2 spørgsmål der ofte stilles om fliseskærere

Der er to spørgsmål, der ofte går igen, når der tales om fliseskærere. Dem får du svaret på her:

Hvordan skærer jeg havefliser?

Du kan sagtens skære havefliser i beton på en god fliseskærer. Der kræver, at maskinen har en stor skæredybde, eller at du skærer flisen fra begge sider.

Hvad er en vådskærer?

Alle de viste fliseskærere har vandbeholdere til vådskæring. Ved at tilføre vand til skæreskiven under arbejdet, undgår du at skiven bliver varm og brænder sig igennem materialer i stedet for at skære.

Relateret artikel: Læg fliser som en proffesionel med en pladevibrator

Bestil din nye fliseskærer online

Rul op på siden, og klik på de enkelte fliseskærere for at læse mere om hver model og for at bestille den model, du har udvalgt. En af de alle største fordele ved at handle online er, at du får et kæmpe udvalg og let adgang til at sammenligne modeller og priser. Når du kikker på knappen ved fliseskærererne, får du mulighed for at købe den valgte model direkte hos den forhandlende webshop.

Huskeseddel