Spånsuger – Anbefaling af 5 effektive modeller

En spånsuger øger arbejdsklimaet i værkstedet, så du slipper for at arbejde i for meget støv og for mange spåner. Desuden undgår du, at spånerne flyder over hele gulvet, hvilket er godt for sikkerheden i værkstedet og letter den efterfølgende rengøring.

Alle, der arbejder meget med træ, ved, hvor irriterende det er, når spånerne flyver fra den elektriske høvl eller afretter. Spånerne støver og er besværlige og tidskrævende at feje sammen efter endt arbejde. Med en spånsuger kan du undgå støv i luften, og alle spåner havner i en skraldesæk, der er lige til at køre væk.

Vi har fundet et udvalg af spånsugere i forskellige prisklasser, så du let kan vælge en model, der passer til dine ønsker og behov. Læs med, og se hvilke modeller der findes, og få gode tips til at vælge den bedste spånsuger.

Hvilken spånsuger skal du vælge?

Der findes spånsugere i flere forskellige udgaver. Den største forskel på modellerne er størrelsen og evnen til at suge. Her gælder det om at finde en model, der passer til der aktuelle formål. Hvis du er gør-det-selv-mand eller -kvinde, kan du nøjes med en mindre spånsuger, men er du professionel snedker, der skal bruge spånsugeren hver dag, kan du med fordel gå op i størrelse.

Som udgangspunkt findes der 2 slags spånsugere:

 • Mobile (transportable) spånsugere
 • Stationære (fastmonterede) spånsugere

Her har vi udvalg nogle af de bedste og mest populære spånsugere, der er på markedet netop nu.

Einhell TE-VE 550 A spånsuger

 • Effekt: 550 W
 • Støvsugningsstuds: 36 mm
 • Slangelængde: 2.500 mm
 • Opsamlingsvolumen: 65 L
 • Vægt: 20.8 kg
Spånsuger - Anbefaling af 5 effektive modeller - Spaansugningsanlaeg TE VE 550

Einhell er kendt for kvalitetsprodukter til hobbybrugere. Denne spånsuger hører til i den prisvenlige ende og egner sig godt til brugere med et mindre behov for spånsugning. Spånsugeren er transportabel og kan derfor flyttes mellem flere maskiner og let trilles væk, når den ikke er i brug.

Einhell spånsugerens automatiske stikkontakt kan tilsluttes dit elværktøj, så spånsugeren går i gang, når du starter din elhøvl eller andet tilsluttet værktøj.

PRISER FRA
 

 

2.199,-

 

Metabo SPA 1200 spånsuger

 • Effekt: 550 W
 • Støvsugningsstuds: 100 mm
 • Slangelængde: 2.500 mm
 • Opsamlingsvolumen: 65 L
 • Vægt: 22 kg
Spånsuger - Anbefaling af 5 effektive modeller - Metabo SPA 1200 spaansuger

Metabo brandet er altid en garanti for lækkert værktøj af høj kvalitet. Alligevel kan du nu købe Metabo spånsuger SPA 1200 til en særdeles fordelagtig pris. Spånsugeren er monteret på et kraftigt og stabilt stel, hvor opsamlingsposen står solidt fast på stellets platform.

Spånsugeren er mobil og kan let flyttes rundt blandt forskellige brugere og arbejdsstationer. Der er indbygget støvfilter i kategori G, der minimerer støvet i luften betragteligt og sikrer et sundere indeklima.

PRISER FRA
 

 

1.699,-

 

1.769,-

 

2.060,-

 

2.586,-

 

3.049,-

 

Holzmann ABS 1080 spånsuger

 • Effekt: 750 W
 • Støvsugningsstuds: 100 mm
 • Slangelængde: Slange købes separat
 • Opsamlingsvolumen: 100 L
 • Vægt: 26 kg
Spånsuger - Anbefaling af 5 effektive modeller - ABS 1080 spaansuger

Denne spånsuger fra Holzmann er maskinen til dig med behov for en meget effektiv spånsuger til hobbyværkstedet, eller til det mindre professionelle snedkerværksted. Spånsugeren har en kapacitet på 100 liter, før du behøver at tømme posen.

Spånsugeren er transportabel og kan let skubbes rundt og bruges, når behovet melder sig. Motoren er effektivt indkapslet og kræver derfor ingen nævneværdig vedligeholdelse eller service. Der følger ikke slange med til maskinen, så du har mulighed for at anskaffe en slange i den længde, du har behov for.

PRISER FRA
 

 

2.499,-

 

Holzmann ABS5000SE spånsuger

 • Effekt: 2.200 W
 • Støvsugningsstuds: 200 mm
 • Slangelængde: Slange købes separat
 • Opsamlingsvolumen: 2 x 180 L
 • Vægt: 60 kg
Spånsuger - Anbefaling af 5 effektive modeller - Holzmann ABS5000SE spaansuger

Den næste spånsuger er ligeledes fra Holzmann, og her bevæger vi os over i det professionelle segment. Spånsugeren har mulighed for tilslutning af 2 maskiner på samme tid og egner sig derfor godt til snedker- og tømrerværkstedet med flere snedkerimaskiner.

På trods af sin størrelse er spånsugeren udstyret med hjul, så du både kan anvende maskinen stationært og mobilt. Opsamlingsbeholderne kan hver især rumme 180 liter, hvilket giver en samlet kapacitet på 360 liter.

PRISER FRA
 

 

6.365,-

 

Bernardo DC 700 spånsuger

 • Effekt: 3.700 W
 • Støvsugningsstuds: 4 x 100 mm
 • Slangelængde: Slange købes separat
 • Opsamlingsvolumen: 4 x 190 L
 • Vægt: 89 kg
Spånsuger - Anbefaling af 5 effektive modeller - Bernardo DC 700

Bernardo er et østrigsk brand med speciale i maskiner til bl.a. træindustrien, herunder også et bredt udvalg af spånsugere. DC 700 er en stationær spånsuger med mulighed for tilslutning af op til 4 snedkerimaskiner, og den henvender sig derfor primært til større virksomheder.

DC 700 er specielt konstrueret, så den ikke blot egner sig til at suge spåner af træ, men også er særdeles anvendelig ved forarbejdning af materialer som plastik, flamingo og lignende materialer.

PRISER FRA
 

 

12.440,-

 

De 3 største fordele ved at anvende spånsuger

En spånsuger har mange fordele, men hvis vi skal fremhæve 3 af de største fordele og egenskaber, vil det være:

 • En langt renere luft at arbejde i
 • Mindre rengøring og oprydning
 • Bedre overblik under arbejdet

Når du benytter spånsuger, vil størstedelen af det fine støv fra forarbejdningen blive suget op gennem spånsugeren og videre ned i maskinens affaldspose. Luften der kommer ud af spånsugeren, bliver filtreret gennem et filter, og udblæsningsluften vil derfor være helt ren. Filtreringen foregår efter samme princip, som du kender fra en almindelig støvsuger.

Forarbejdning af træ giver en masse høvlspåner og fint savsmuld, som kan være særdeles vanskeligt at feje op. Ved at bruge en spånsuger, undgår en masse besværlig og tidskrævende rengøring af værkstedet.

Sidst, men absolut ikke mindst, er der fordelen ved at arbejdsområdet holdes rent og frit for spåner, savsmuld og støv. Det betyder et bedre overblik over arbejdet, og en større sikkerhed omkring brugen af de elektriske snedkerimaskiner.

Indkøbsguide til spånsugere

Hvis du har læst med indtil nu, skulle du allerede have en god idé om, hvilken spånsuger der passer bedst til dit behov. Hvis du stadig er i tvivl om valget, så er her et udpluk af de vigtigste features og funktioner, som du med fordel kan tage med i den endelige beslutning.

Hobby- eller professionel anvendelse

Spånsugere findes i flere størrelse og med forskellig kapacitet, både i sugeevne og opsamlingsvolumen. Undgå at vælge en spånsuger, der er for lille, da du let bliver begrænset af kapaciteten.

Hvis du er i tvivl, så brug de få hundrede kroner, der ofte er den eneste forskel på en maskine, der er nummeret større end dit udgangspunkt.

Støvfilter

Spånsugeren skal være forsynet med et effektivt støvfilter. Filteret renser spånsugerens udblæsningsluft, og et godt filter holder selv de mindste støvpartikler inde i maskinens opsamlingsbeholder.

Startautomatik

En spånsuger med startautomatik kan kobles direkte til din snedkerimaskine, så spånsugeren automatisk går i gang, når du tænder tykkelseshøvlen, afretteren eller en anden maskine, der er tilsluttet til spånsugeren.

Almindelige skraldesække

Det er en stor fordel at vælge en spånsuger, der bruger almindelige skraldesække til opsamling. Så undgår du at skulle købe specielle sække til formålet.

Find de bedste tilbud på spånsugere her

Når du er på jagt efter en spånsuger til det professionelle snedkerværksted eller til hobbyværkstedet, kan du med fordel lede online. Når du shopper på nettet, finder du det største udvalg, og ofte også priser, der ligger langt under priserne i de fysiske butikker.

Rul op på siden her, og tjek de bedste tilbud på spånsugere igen. Hvis du vil læse mere om de enkelte maskiner, så klik på knappen, og gå direkte til forhandleren af produktet.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst

Skriv en kommentar