cykel-på-afbetaling

Hvad kræver det at bygge sin egen cykel?

Disse reservedele og cykler på afbetaling, kunne man godt forstille sig kræver et skjult talent for at kunne samle. Dette er faktisk ikke tilfældet. Har man det rette værktøj og en lille potion gåpåmod, så er man rigtig langt. Cyklerne er designet, så man let og overskueligt kan samle cyklen, så man hurtigt kan komme ud og nyde de danske cykelstier. Skulle det være tilfældet, at man alligevel møder en udfordring, der kan virke en anelse uoverskuelig, så er kræver det højst sandsynligt blot et smut til din lokale cykelhandler og så er du godt kørende. Dog er det værd at forsøge at finde svaret på internettet, da der findes et væld af guides og manualer til, hvordan du samler din egen cykel.

Lau Christensen
Skrevet d. 30. marts 2017 af Lau Christensen

Værd at vide

Før du springer ud i at lave din egen cykel, så er det en god idé at gøre sig overvejelser om budget og stil. Dette lyder simpelt, men disse overvejelser kan være gode at have skrevet ned, for at komme frem til det tiltænke resultat.

Først er det essentielt at gøre sig klart, hvad dit budget er. Hvilken prisklasse skal min cykel være i. Har man lavet sin research og finder ud af at cyklen kommer til at blive en anelse dyere end tiltænke, så er der flere og flere steder, hvor man kan købe reservedele og hele cykler på afbetaling.

En anden vigtig overvejelse at gøre sig er stilen for cyklen. Her vil man gøre sig selv en tjeneste, hvis man gør sig overvejelser omkring de enkelte dele, hertil; rammen, hjulsæt, dæk, styr og ikke mindst sadel. Har man en idé til, hvilke af disse dele cyklen skal bestå af, så kan man efterfølgende vælge de mindre reservedele så som bremser, håndtag, pedaler, kæder mv. Sidst nævnte reservedele kan virke som mindre vigtige, men det er faktisk netop disse dele der tit og ofte er med til at skabe det helt rigtige udseende for cyklen. Det er derfor værd at sætte sig ind i, hvordan de skal se ud. Værd at nævne er funktionaliteten. Funktionaliteten er ikke værd at gå på kompromis med, hvad enten du køber cykler på afbetaling eller kontant.

Danmark er et cykelland

Danmark og i sær København er kendt for at have indbyggere der cykler meget. København er kendt som en af de mest venlige byer at cykle i og der eksisterer et hav af stisystemer rundt i hele byen, hvor man kan komme hurtigt og nemt rundt på cykel. Denne tendens har sat gang i salget af cykler og dermed også cykler på afbetaling. I sær i hovedstaden præger de mange cykelhandlere bybilledet.

Det er meget populært, især blandt unge, at bygge sin egen cykel. Faktisk er der udviklet en helt speciel model som man kan designe og bygge alt efter eget valg. Disse cykler er kaldet for fixie bikes og kan findes i en hver københavnsk gade. Uanset om du går en tur op af strøget eller befinder dig på den ydre del af Østerbro, så er der fixie bikes i alle steltyper, farver osv. Fixie cyklen er en hver moderne københavners must have, hvad enten du er på udgik efter et simpelt look eller en cykel som falder i øjnene. Disse modeller er meget populære og nu kan man både købe cykler på afbetaling, men også alt det udstyr der skal til for at bygge din egen cykel. Udstyr som bremser, kabler, stel, tandhjul, sadler, dæk m.m. er nogle af de dele man kan bruge til at skabe netop det design man ønsker.

Huskeseddel