værkstedsvogn

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet

Lau Christensen
Skrevet d. 28. september 2021 af Lau Christensen

En værkstedsvogn holder styr på dit værktøj, og med praktiske skuffer i flere størrelser har du altid godt styr på værktøj, skruer, bolte og dimser. Du kender sikkert problemet med, at det roder i værkstedet, og at du aldrig kan finde det værktøj, du skal bruge. Med en værkstedsvogn får du god mulighed for at holde orden i dit værktøj – og den er perfekt til formålet. Se vores forslag til valg af den bedste værkstedsvogn her.

Værkstedsvognen kan bruges alle steder, hvor du hurtigt og let skal kunne finde det værktøj eller de stumper og reservedele, du leder efter. Uanset om du arbejder på et stort værksted, eller du roder med hobbyprojekter hjemmet i skuret, er god orden i værktøjet nødvendigt.

Nu kan du sikre dig en værkstedsvogn, som løser problematikken med at holde styr på grejet, men det er selvfølgelig stadig dig selv, der skal lægge værktøjet på plads efter brug. Værkstedsvognen gør det dog noget lettere, og du slipper for at lede forgæves efter det værktøj, du skal bruge.

Hvad er en værkstedsvogn?

En værkstedsvogn er et skab på hjul. Med skuffer, låger og bordplade til opbevaring af værktøj. Værkstedsvognen kan nemt skubbes hen til det sted på værkstedet, hvor du skal arbejde, så du har alt nødvendigt værktøj og udstyr lige ved hånden.

Værkstedsvogne findes i mange forskellige størrelser, så du nemt kan finde en vogn, der passer til dit behov. Nogle værkstedsvogne er yderlige udstyret med en værktøjstavle, hvor der kan hænge ekstra tools.

De fleste værkstedsvogne har lås på skabe og skuffer, så du undgår tyveri, eller at andre låner dit værktøj og måske glemmer at lægge det tilbage.

Fordele ved en værkstedsvogn

Fordelene ved at bruge en værkstedsvogn er mange, og hvis vi blot skal nævne nogle få, kunne det f.eks. være:

 • Du har altid styr på dit værktøj og andre småting og løsdele
 • Du kan altid trille vognen rundt til de steder, du skal arbejde
 • Du sparer tid og undgår at gå langt for at hente værktøjet
 • Du glemmer aldrig et stykke værktøj – det ligger altid i vognen
 • Du kan have dit værktøj i fred fra kollegaer og andre nysgerrige
 • Du kan brug toppen af værkstedsvognen som stabilt arbejdsbord

Du kan sikkert sagtens selv finde flere fordele ved værkstedsvognen, og da vognene findes i mange højder og bredder, egner de sig godt til fleste brancher.

Hvilken værkstedsvogn er den bedste?

Den bedste værkstedsvogn for dig skal vælges ud fra dit behov for opbevaring, og den plads som vognen har til at køre på.

Den helt lille og enkle værkstedsvogn er et rullebord med åbne bakker. Denne model egner sig godt til mindre opgaver, som ikke kræver alt for meget udstyr.

Hvis du bevæger dig rundt og f.eks. kører ud til kunder eller arbejder på en byggeplads, kan trolleymodellen være det bedste valg. Her får du kombinationen mellem værkstedsvogn og værktøjskasse, men du er mere mobil end med den traditionelle værkstedsvogn.

Endelig er der de ”rigtige” værkstedsvogne. Til mindre værksteder eller værksteder med smalle passager er den bedste værkstedsvogn en smal model, der let kan komme rundt. Her får du ikke så meget opbevaringsplads, men til gengæld er vognen let at manøvrere rundt.

Herfra kan du vælge værkstedsvogne i størrelser helt op til den mobile filebænk på hjul med masser af plads og ekstra god stabilitet. Vælg en værkstedsvogn i en størrelse, der passer til dit behov.

Stanley værkstedsvogn og værktøjskasse

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Stanley vaerkstedsvogn

Hvis du har behov for en mindre værktøjsvogn, der er yderst mobil og praktisk, hvis du løber meget rundt, er denne Stanley værktøjsvogn det perfekte valg. Her får du 2 separate værktøjskasser, der kan spændes sammen med kraftige metalbeslag og bruges som én enhed. Kasserne kan let adskilles og bruges hver for sig, hvis det er mere praktisk for dig.

Værkstedsvognen er udformet som en trolley og er let at køre rundt med, også hvis du skal op ad trapper. Kasserne har en masse store og små opbevaringsmuligheder til både værktøj, søm og skruer. Dette er den perfekte værktøjsvogn til den mobile håndværker, der sætter pris på at have let afgang til værktøj og tilbehør.

 • Antal skuffer: 2 enheder med flere opbevaringsrum
 • Lastekapacitet: 40 kg
 • Vægt: Ikke angivet
 • Mål l/b/h: 627 x 473 x 302 mm
 • Farve: Sort
PRISER FRA
 

 

Einhell TC-TW 100 værkstedsvogn

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Einhell vaerkstedsvogn

Hvis du er på jagt efter en lille og praktisk værkstedsvogn i den lave ende af prisskalaen, kunne Einhell TC-TW 100 være en udmærket valg. Her får du en robust vogn, som kører let og ubesværet på 4 drejehjul, hvoraf 2 af hjulene er udstyret med bremse, så vognen ikke ruller væk.

Vognen har 4 skuffer med lås, så du kan have dit værktøj i fred. I bunden er der en stor klaplåge, hvor du kan opbevare det store værktøj som skruemaskine, vinkelsliber og lignende. Vognen kan laste 75 kg og kan derfor indeholde en del værktøj.

PRISER FRA
 

 

1.149,-

 

Stanley STMT1-75063

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Stanley vaerkstedsvogn

Stanley STMT1-75063 er en mindre værkstedsvogn med god kapacitet og kraftig udførelse og konstruktion. Værkstedsvognen kan fyldes op med 272 kg værktøj og andre redskaber, hvilket opfylder kravene for de fleste. Selv når skufferne er godt fyldt med værktøj, kører de let og ubesværet på solide skuffeskinner med kuglelejer.

Vognen har en god størrelse, der giver plads til 1 smal skuffe i toppen og 3 højere skuffer nedenunder. Den øverste skuffe egner sig godt til mindre værktøj, mens de øvrige skuffer giver god plads til de lidt større ting. Alle skuffer er med store og gode greb, der er lette at få fat i, og alle skuffer kan låses med et solidt låsesystem.

 • Antal skuffer: 4
 • Lastekapacitet: 272 kg
 • Vægt: 27 kg
 • Mål l/b/h: Ikke angivet
 • Farve: Gul
PRISER FRA
 

 

2.999,-

 

3.188,-

 

Bahco 1470K6 værkstedsvogn med 6 skuffer

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Bahco vaerkstedsvogn med 6 skuffer

Handy værkstedsvogn i den kendte Bahco kvalitet, som du aldrig går fejl af. Her får du en mindre værkstedsvogn med 6 skuffer og en bæreevne på intet mindre end 600 kg – og det er altså meget værktøj og udstyr. Skufferne er solidt konstrueret, og de kører let og gnidningsfrit på kraftige glideskinner med kuglelejer.

Vognen er let at trille rundt på værkstedet. De store og solide hjul har kuglelejer, der ruller let, og som er skånsomme overfor gulvet. Hvis du har brug for en mindre værkstedsvogn og ikke ønsker at gå ned på kvaliteten, er denne Bahco model værd at kigge nærmere på.

 • Antal skuffer: 6
 • Lastekapacitet: 600 kg
 • Vægt: 66 kg
 • Mål l/b/h: 677 x 501 x 950 mm
 • Farve: Orange
PRISER FRA
 

 

3.529,-

 

Bahco værkstedsvogn med 6 skuffer

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Vaerkstedsvogn 6 skuffer sort

Her er værkstedsvognen til dig med et behov for en stor vogn med plads til en masse værktøj. Bahco værkstedsvognen er en professionel udgave med en masse lækre features. Bl.a. kan du nyde godt af et smart design med runde og støddæmpende hjørner, som du ikke slår dig på, og som minimerer ridser, hvis du er uheldig at ramme ind i ting på vejen.

Bahco værkstedsvognen har et effektivt låsesystem, kraftige skuffer med kuglelejeskinner og et praktisk håndtag, så vognen let kan skubbes rundt. Dette er værkstedsvognen til dig, der kun vil have den bedste kvalitet, og som har brug for masser af plads til opbevaring.

 • Antal skuffer: 6 skuffer
 • Lastekapacitet: 600 kg
 • Vægt: 68 kg
 • Mål l/b/h: 782 x 510 x 952 mm
 • Farve: Sort
PRISER FRA
 

 

4.973,-

 

Stanley STHT0-80442 værkstedsvogn med værktøj

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Stanley vaerkstedsvogn 2

Stanley har lavet en værkstedsvogn fyldt med lækkert værktøj i den solide og velkendte kvalitet. Hvis du er helt på bar bund og skal bruge en vogn med det mest nødvendige værktøj, er dette et godt bud. Det kan også være en god startpakke til firmaets nye lærling eller nye medarbejder.

De 168 forskellige dele opbevares i værkstedsvognens særlige kasser, hvor hver enkelt del har sin egen plads. Værkstedsvognen er bygget af kraftige materialer og har perforerede sider, som kan bruges til opbevaring af ekstra værktøj. Her er en solid totalløsning, hvor du får alt, du skal bruge, i ét samlet sæt.

 • Antal skuffer: 4 skuffer
 • Lastekapacitet: 300 kg
 • Vægt: Ikke angivet
 • Mål l/b/h: 855 x 680 x 470 mm
 • Farve: Sort og gul
PRISER FRA
 

 

3.999,-

 

6.999,-

 

Bato 9137-435 værktøjsvogn med 7 skuffer og 435 stykker værktøj

Værkstedsvogn – 7 værkstedsvogne til at holde styr på værktøjet - Bato vaerkstedvogn 435 dele

Bato er et af de brands, der er særlig kendt for at levere værkstedsvogne i professionel og overlegen kvalitet. Her får du en praktisk og fuldt udstyret Bato værkstedsvogn med ikke mindre end 435 forskellige stykker værktøj og tilbehørsdele.

Bato har lagt stor vægt på, at vognen skal være funktionel og let at anvende. Skufferne har store og ergonomisk udformede greb, og alle skuffer har fuldt udtræk. Dermed får du langt lettere ved at få adgang til det, der ligger bagerst i skuffen. Hvis du er på jagt efter en værkstedsvogn, der kan det hele, og som er fuldt udstyret med håndværktøj, bør du bestemt kigge på denne model.

 • Antal skuffer: 7 skuffer
 • Lastekapacitet: Ikke angivet
 • Vægt: 80,91 kg
 • Mål l/b/h: 958 x 766 x 465 mm
 • Farve: Sort og blå
PRISER FRA
 

 

9.999,-

 

11.500,-

 

11.888,-

 

Indkøbsguide til værkstedsvogn

Hvis du har læst med hertil, har du sikkert allerede en idé om, hvilken værkstedsvogn, der er den rigtige for dig. Vi vil dog alligevel gerne ridse nogle af de vigtigste features og funktioner op for dig, så du kan vælge den bedste og mest praktiske værkstedsvogn.

Vognens størrelse og dimensioner

En stor værkstedsvogn har masser af plads til opbevaring, men den er også sværere at komme rundt med. De store vogne er gode til dig med meget værktøj, der har god plads omkring dig.

De mindre værkstedsvogne er perfekte til små værksteder, eller værksteder, hvor pladsen er trang. Her må du gå på kompromis med pladsen eller eventuelt have to mindre vogne med rundt.

Antal skuffer og skabe til opbevaring

Antallet af skuffer og skabe har afgørende betydning for, hvor meget værktøj og hvor mange reservedele du kan have plads til. Skuffer er særligt praktiske til at holde god orden på håndværktøjet, mens skabe giver bedre plads til opbevaring af elektrisk værktøj, som skruemaskine og lignende.

Højden på skufferne har også betydning. Lave skuffer er gode til de helt små stykker værktøj, mens de dybe skuffer giver bedre plads til større ting.

Arbejdsbord eller fralægningsplads

Nogle værkstedsvogne har solide bordplader og kan bruges som mobile filebænke og arbejdsborde. Her kan du med fordel vælge en værkstedsvogn i stor størrelse, der er tungere og står bedre fast, når du arbejder ved den.

Andre værkstedsvogne har almindelig top med fralægningsplads. Her kan du eventuelt vælge en vogn med gummimåtte, som sikrer at delene ikke skrider rundt og falder på gulvet.

Materiale og kvalitet

Materiale og kvalitet er en af de helt afgørende faktorer. Hvis du skal bruge din værkstedsvogn professionelt, skal den have en god kvalitet og være konstruereret solidt og holdbart.

Hvis værkstedsvognen skal bruges til hobbybrug, kan du vælge en vogn i lidt lavere kvalitet og måske bruge resten af pengene på noget lækkert værktøj i stedet.

Mulighed for tilkøb og udbygning

Det kan være svært at vælge den rigtige størrelse på værkstedsvognen, og dine behov kan ændre sig med tiden. En del brands har forskelligt ekstra tilbehør til vognene, så de kan udbygges, efterhånden som behovet opstår. Det kan f.eks. være ekstra værktøjstavler, belysning, ekstra bord og lignende.

Se også: De bedste hobby stilladser

Køb din nye værkstedsvogn online

Udbuddet af værkstedsvogne er stort, og du skal bruge god tid på at finde den vogn, der passer bedst til dig. Det letteste er at lede i det store online udbud og få din nye værkstedsvogn bragt direkte til adressen.

Hop op på siden, og læs om de forskellige modeller igen. Hvis du vil læse mere og tjekke alle vognens specifikationer, så klik på knappen ud for hver vogn, og hop direkte til forhandleren.

Huskeseddel