Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug

Hvis du nogensinde har hørt vendingen, der lyder ”Det rigtige værktøj er det halve arbejde”, så ved du sikkert også, at der er meget sandhed i talemåden. Selv den bedste kniv er ikke meget værd, hvis den ikke er skarp nok, til at skære stegen ud, og det samme gælder for værktøj til forarbejdning af træ og andre materialer. Heldigvis kan du let selv slibe dit skærende værktøj, så det igen bliver som nyt.

Alle typer skærende værktøjer bliver sløve med tiden. Jo mere du bruger dine knive, økser og stemmejern, desto oftere skal de slibes. Mange bruger et strygestål til at slibe køkkenknive, men det er ikke altid den bedste og mest holdbare løsning. Strygestålet sliber knivsæggen ganske tynd, og efter kort tid er kniven sløv igen.

Med en vådsliber kan du lave en mere optimal slibning, og der går længere tid før knive og værktøj skal slibes igen. Desuden kan du slibe værktøjet, så det får en skarphed, som du ikke kan lave med andre maskiner.

Hvad er en vådsliber?

vådsliber

En vådsliber er en bænkslibemaskine, hvor slibestenen kører gennem vand, så du kan slibe knive, stemmejern, økser og andet skærende værktøj. Fordelen ved en vådsliber er, at du klarer alt i samme arbejdsgang. Hvis du bruger en almindelig bænksliber, kan du sagtens slibe knive, men de skal efterfølgende slibes helt skarpe på en våd slibesten. Denne proces er vanskelig at beherske til perfektion, mens vådsliberen er lettere at bruge.

Når du læser videre, vil du støde på ordet jig. En jig er et slags stativ, hvor du spænder kniven eller værktøjet, der skal slibes, fast på vådsliberen. På den måde får du den helt korrekte vinkel på værktøjets æg, så det bliver skarpest muligt og holder sig skarpt i længst tid.

Tidligere var vådslibemaskiner ikke almindelige i de danske hjem. I dag findes der en lang række vådslibere, der henvender sig til hobbybrugere, og som prismæssigt er kommet ned på et niveau, hvor de fleste kan være med.

6 vådslibere til hobby- og professionelt brug

Vi har fundet et udvalg af de mest populære vådslibere til både hobbybrug og professionelt brug, så du kan vælge den model, der passer bedst til dine ønsker og behov.

Scheppach Tiger 2000S

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - Scheppach Vaadsliber Tiger 2000S med tilbehoer

Scheppach er en tysk virksomhed, der udvikler og producerer en lang række elektriske værktøjer, bl.a. denne Tiger 2000S vådsliber. Modellen henvender sig primært til gør det selv-folket og til mindre håndværksvirksomheder.

Tiger 2000S har en kraftig motor, der arbejder uden vibrationer, hvilket sikrer en problemfri slibning. Maskinen leveres inkl. læderskive til at fjerne de sidste grater efter slibning.

 • Slibesten diameter: 220 mm
 • Motorydelse: 120 W
 • Omdrejninger: 120 omdr/min
 • Nettovægt: 8,5 kg
PRISER FRA
 

 

995,-

 


Holzkraft NTS 200

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - Holzkraft Vaadsliber NTS 200

Holzkraft er kendt for deres store udvalg af maskiner til forarbejdning af træ og metal. Holzkraft NTS 200 er en vådsliber, der er perfekt til hjemmet, og her får du en maskine der holder dine knive og værktøjer skarpt.

Der medfølger en universal jig og vinkelmåler til korrekt indstilling af slibevinkel samt polerpasta til efterpolering på læderslibeskiven. En god maskine til hobbybrugeren der sætter pris på at vedligeholde sit værktøj.

 • Slibesten diameter: 200 mm
 • Motorydelse: 120 W
 • Omdrejninger: 120 omdr/min
 • Nettovægt: 9,2 kg
PRISER FRA
 

 

1.080,-

 


Scheppach Tiger 3000VS

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - Scheppach Tiger 3000VS vaadsliber 250 mm 180W

Med Tiger 3000VS får du en semiprofessionel vådslibemaskine, der egner sig godt til hobbybrugere, der sætter pris på kvalitetsværktøj til rimelige priser, og til mindre værksteder med behov for at slibe værktøj og lignende.

Med en vægt på 11 kg får du en stabil maskine, der står godt fast. Slibeskiven er hele 63 mm bred, hvilket gør det lettere at slibe større emner helt præcist. En god og kraftig vådsliber med variabel hastighed.

 • Slibesten diameter: 250 mm
 • Motorydelse: 180 W
 • Omdrejninger: 90-150 omdr/min
 • Nettovægt: 11,0 kg
PRISER FRA
 

 

1.864,-

 


Femi F23-730

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - Femi vaadsliber 150W

Denne vådsliber fra italienske Femi er en lille og kompakt model, der er perfekt til det lille hobbyværksted. Der medfølger jig til helt præcis indstilling af slibevinklen, hvilket gør maskinen let at bruge, og alle kan let slibe knive og værktøjer helt perfekt.

Med et tryk på en knap, kan du ændre rotationsretningen på slibestenen, så du slipper for at flytte på jig og indstillinger. Leveres med læderslibeskive, der polerer skæret på dine knive helt op.

 • Slibesten diameter: 200 mm
 • Motorydelse: 150 W
 • Omdrejninger: 95 omdr/min
 • Nettovægt: 10,0 kg
PRISER FRA
 

 

1.795,-

 


Tormek T4

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - T4 Vaadsliber Tormek Original

Hvis du er på jagt efter en vådsliber i meget høj kvalitet, der kan slibe alle typer skærende værktøjer og knive, så er Tormek T4 et godt valg. Ved hjælp af jigs kan du slibe værktøj til perfektion, hver gang du bruger maskinen.

Tormek T4 er en videreudvikling af den tidligere T3 model, så her er du sikker på at få en maskine, der er tilpasset og forbedret på alle områder. Den særlige Tormek stenjusterer og vinkelmåler gør det lettere end nogensinde at slibe skærende værktøj.

 • Slibesten diameter: 250 mm
 • Motorydelse: 200 W
 • Omdrejninger: 120 omdr/min
 • Nettovægt: 8,0 kg
PRISER FRA
 

 

2.178,-

 


Tormek T8 Original

Vådsliber – 6 forskellige modeller til hobby og professionelt brug - Tormek T 8 Original vaadsliber Oe250 mm 200W

Tormek T8 Original er en vådsliber, der henvender sig til den krævende hobbybruger og professionelle fagfolk. Hvis du har brug for at slibe meget nøjagtigt på den letteste måde, så skal du kaste et blik på denne model.

Foruden en meget tung og stabil vådsliber får du en masse praktiske features med i købet. Lynlåsning af slibestenen, jig til præcis slibning og vandkar med hejseværk, der gør rengøringen betydelig lettere, er kun nogle af de lækre funktioner, der følger med Tormek T8 Original.

 • Slibesten diameter: 250 mm
 • Motorydelse: 200 W
 • Omdrejninger: 90 omdr/min
 • Nettovægt: 14,8 kg
PRISER FRA
 

 

4.849,-

 


Hvordan bruger du en vådsliber?

Vi anbefaler, at du køber en vådsliber med et land, eller en jig som det kaldes, der sørger for, at du får den helt rette vinkel på slibningen. Der findes forskellige jigs, alt efter hvilken type værktøj du skal slibe.

Når du har indstillet slibevinklen, skal der en smule vand i vådsliberens vandbeholder. Det er vandet, der i kombination med slibestenen, skærper værktøjet, og giver den fine æg.

Når kniven er slebet, skal den poleres på maskinens læderskive. Læderet fjerner de små grater fra slibningen, og det er læderskiven, der polerer kniven, så den får den bliver fuldstændig skarp.

Se også: Alt du skal vide om vinkelsliberen

FAQ – De mest stillede spørgsmål

Her får du svarene på et par af de mest stillede spørgsmål om vådslibere.

Hvad bruges en vådsliber til?

En vådsliber bruges til at slibe og polere emner i metal. Med vådsliberen kan du slibe knive, sakse og værktøjer, så de bliver skarpere end nogensinde.
En vådsliber egner sig bl.a. til at slibe: Knive, Stemmejern, Økser, Mejsler, Høvljern og Sakse.

Kan alle slags knive slibes?

Du kan slibe alle slags knive på en vådsliber. Det letteste er at bruge en jig, som sørger for, at du sliber kniven i den helt rette vinkel.
En kniv der er slebet korrekt, holder sig skarp længere. Hvis kniven er slebet med for spids vinkel, bliver æggen skrøbelig og knækker, mens en for stump vinkel ikke gør kniven skarp.

Relateret: Excentersliber test

Køb din nye vådsliber online

Hvis du gerne vil have knive og værktøj, der er slebet professionelt, så skal du have en vådsliber. Når først du har haft helt skarpe knive og sakse i hænderne, så finder du ud af, hvor behageligt det er at bruge værktøj, der er slebet optimalt.

Rul op på siden, og tjek de vådslibere, vi har udvalgt til dig. Alle vådsliberne kan bestilles online, så du kan sidde hjemme og udvælge præcis den model, der tiltaler dig mest.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst