Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje

En rotationslaser er det ultimative værktøj til alle med store byggeprojekter og byggeopgaver, som kræver præcis lodret og vandret afsætning af mål. Rotationslaseren benytter sig af en avanceret teknologi til at sende lysstråler ud, der med stor nøjagtighed angiver lod og vage. Se vores store test og sammenligning herunder, og find den bedste rotationslaser til dine behov.

Ved alle byggeprojekter har du brug for nøjagtig angivelse af lodrette og vandrette mål, og det er præcis det, som en rotationslaser hjælper med. Når gulvet i boligen skal være fuldstændig vandret, og væggene 100 % i lod, kan laseren ”skyde” en vandret og lodret linje 360° rundt i rummet, som gør afsætningen langt lettere og mere præcis.

Hvad er en rotationslaser?

Ved hjælp af roterende lys viser laser meget præcise angivelser, som bruges til at måle ud fra, så alle mål bliver fuldstændig nøjagtige. Med en fejlvisning på ganske få millimeter – selv over meget store afstande – kan du afsætte præcise mål, og du opnår en større sikkerhed for, at alle mål afsættes fuldstændig korrekt i første hug.

Annonce:

goerdetselv-bygselv

Rotationslasere lyser med kraftigt laserlys i røde eller grønne farver. Det grønne laserlys er tydeligst og gør det lettere at afsætte mål selv i kraftigt sollys, hvor de røde farver kan være vanskeligere at få øje på.

Hvem bruger en rotationslaser?

Rotationslasere bruges fortrinsvis af håndværkere og entreprenører med stort behov for meget nøjagtige målafsætninger. Heldigvis er rotationslasere efterhånden kommet godt ned i pris, så også de seriøse og meget ambitiøse gør-det-selv-folk kan få glæde af dette fantastiske stykke værktøj.

Rotationslasere egner sig godt til større boligbyggerier, anlæggelse af veje og stier og lignende store projekter. Rotationslaseren er dog også særdeles brugbar til indvendig renovering og nybyggeri, når lofter, gulve og skillevægge, skal stå snorlige og helt præcist.

Relateret artikel: De bedste cirkellasere

Hvilken rotationslaser er den bedste?

Den bedste rotationslaser for dig er den, der passer bedst til dine opgaver. Til professionelt brug er de større og meget præcise modeller at foretrække, mens DIY-folket sagtens kan nøjes med modellerne i den prisvenlig ende af skalaen.

Selv de billigste rotationslasere har enorm præcision, og en afvigelse på f.eks. en halv eller en hel millimeter over en 10 meter strækning er godt nok til de fleste.

Bosch sidder tungt på markedet af rotationslasere, men også GeoFennel, Leica og Stanley er gode bud på mærker, som fremstiller gode og nøjagtige lasere.

Stanley STHT77616-0 rotationslaser

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - Stanley ST DYI rotationslaser

Denne model fra Stanley er en avanceret rotationslaser, der er perfekt til gør-det-selv-brug og mindre byggeopgaver. Laseren er selvnivellerende, hvilket betyder, at den automatisk indstiller sig selv, og få sekunder efter start er den klar til brug.

Med en nøjagtighed på +/- 6 mm horisontalt og +/- 9 mm vertikalt på 30 meter kan du afsætte meget præcise mål – selv over store afstande. Rækkevidden er 30 meter uden detektor og op til 240 meter med detektor. Stanley STHT77616-0 rotationslaser drives af 2 stk. LR20-batterier og leveres med praktisk bæretaske, briller, mål og modtager.

 • Rækkevidde: 30 m (240 m med modtager)
 • Nøjagtighed: +/- 6 mm horisontalt og +/- 9 mm vertikalt på 30 m
 • Drivmiddel: 2 x 1,5 V LR20-batterier
 • Vægt: Ikke angivet
PRISER FRA
 

 

2.748,-

 

Bosch GRL400H Professional rotationslaser

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - Rotationslaser GRL 400H kit komplet

Smart og praktisk rotationslaser med enkel betjening. Laseren har kun én knap pr. funktion og er derfor både let og brugervenlig at anvende. Den nemme klargøring og simple brug gør laseren hurtig at sætte op. Der er indbygget advarsel mod stød og slag, der angiver, hvis laserens position ændres, hvilket minimerer fejl i opmålingen.

Bosch GRL400H Professional kan bruges både ude og inde, men med IP56 klassificering er laseren særlig velegnet til udendørs brug i alt slags vejr. Rækkevidden er 20 meter og helt op til 400 meter med modtager. Bosch GRL400H Professional bruger 15 sekunder til automatisk opsætning, fra den tændes, til den er klar til brug.

 • Rækkevidde: 20 m (400 med modtager)
 • Nøjagtighed: +/- 2,4 mm på 30 m
 • Drivmiddel: NiMH-batteri eller 2 x 1,5 V LR20-batterier
 • Vægt: 2 kg
PRISER FRA
 

 

4.217,-

 

5.257,-

 

5.608,-

 

Bosch rotationslaser GRL 300 HV Professional med LR1 modtager

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - Bosch rotationslaser GRL 300 HV1

Denne er en støv- og stænktæt IP54 godkendt rotationslaser fra Bosch, som gør modellen specielt velegnet til indendørs brug, men kan naturligvis også anvendes udendørs, når vejret tillader det. Med en enkelt 1-tryks-funktion er laseren let at bruge, og automatisk selvnivellering gør Bosch GRL 300 HV hurtig at sætte op.

En særlig punkt- og rotationsfunktion giver ekstra synlige linjer og høj præcision. Afvigelsen er på blot +/- 0,1 mm pr. meter, hvilket giver meget nøjagtige laserlinjer. Laseren er robust og tåler mindre stød og slag. Hvis du kommer til at skubbe til laseren under brug, vil en automatisk ”shock warning” advare dig, så du undgår opmålingsfejl.

 • Rækkevidde: 60 m (300 m med modtager)
 • Nøjagtighed: +/- 3,0 mm på 30 m
 • Drivmiddel: NiMH-batteri eller 2 x 1,5 V LR20-batterier
 • Vægt: 1,8 kg
PRISER FRA
 

 

4.899,-

 

4.909,-

 

4.948,-

 

4.948,-

 

5.978,-

 

GeoFennel rotationslaser FL 190 A komplet GF-F292190K

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - GeoFennel rotationslaser

GeoFennel FL 190 A rotationslaser egner sig til brug både inde og ude. Til denne model følger der et stativ med, så du hurtigt kan opstille laseren alle steder. Der er ligeledes en praktisk bæretaske, stadie til montering af modtager og NiMH opladeligt batteri med i pakken.

Laserens rotationshastighed kan justeres mellem 200, 400 og 600 omdrejninger i minuttet, og de røde laserlinjer vises klart og tydeligt. Rækkevidden er helt op til 400 meter, hvis du bruger den medfølgende modtager, hvilket rækker til langt de fleste byggeopgaver.

 • Rækkevidde: Op til 400 m med modtager
 • Nøjagtighed: +/-1,5 mm på 10 m
 • Drivmiddel: NiMH-batteri
 • Vægt: Ikke angivet
PRISER FRA
 

 

4.695,-

 

4.695,-

 

4.699,-

 

6.615,-

 

6.673,-

 

8.210,-

 

Bosch rotationslaser GRL 300 HVG Professional

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - Bosch rotationslaser GRL 300 HVG

Hvis du er på jagt efter en rotationslaser i høj kvalitet og med ekstra synlige laserstreger, er Bosch rotationslaser GRL 300 HVG Professional et godt valg. Laseren har grønne streger i stedet for røde, hvilket giver mere synlige streger, der gør laseren perfekt til brug i alt slags vejr.

Her får du et arbejdsredskab, der fortrinsvis er beregnet til den professionelle bruger med stort behov for præcision og lang rækkevidde. Laseren er hurtig klar til brug, og allerede 15 sekunder efter du har trykket på tænd-knappen, har apparatet indstillet sig selv og er klar til brug.

 • Rækkevidde: 100 m (300 m med modtager)
 • Nøjagtighed: +/- 3,0 mm på 30 m
 • Drivmiddel:  NiMH-batteri eller 2 x 1,5 V LR20-batterier
 • Vægt: 1,8 kg
PRISER FRA
 

 

4.809,-

 

4.848,-

 

GeoFennel FL 105 H rotationslaser komplet

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - GeoFennel FL 105 H rotationslaser komplet

Når du vælger GeoFennel FL 105 H rotationslaser, får du et komplet sæt bestående af rotationslaser, FR 45 modtager, stadie, stativ, kuffert og genopladeligt batteri. Du skal dermed ikke investere i yderligere dele, for at få det maksimale ud af rotationslaseren.

FL 105 H har den seneste laserteknologi og er en endnu bedre version end sin forgænger. Brugervenligheden er i top, og det selvnivellerende modul er hurtigt klar til brug efter start. Her får du fænomenal rækkevidde, IP65 beskyttet kabinet og en garanti på 3 år.

 • Rækkevidde: 600 m med modtager
 • Nøjagtighed: +/- 1,0 mm på 10 m
 • Drivmiddel: NiMH-batteri
 • Vægt: 7,5 kg
PRISER FRA
 

 

5.525,-

 

5.539,-

 

5.539,-

 

5.620,-

 

6.514,-

 

7.392,-

 

7.393,-

 

9.115,-

 

Rotationslaser Leica Rugby 620 med Rod Eye 120 modtager

Rotationslaser – 7 forskellige rotationslasere, som du bør overveje - Leica Rugby 620 rotationslaser

Leica er kendt for deres præcisionsmåleinstrumenter, og Leica Rugby rotationslaser lever til fulde op til brandets ry. Her er der tale om en rotationslaser i den absolutte topklasse, som primært henvender sig til professionelle entreprenører og andre med behov for et meget præcist måleværktøj.

Trods sin store ydeevne og nøjagtighed er rotationslaseren både nem og enkel at anvende – også for personer uden særligt teknisk kendskab. Byg perfekt med Leica Rugby 620, og få glæde af den enorme rækkevidde på helt op til 600 meter.

 • Rækkevidde: 600 m med modtager
 • Nøjagtighed: +/- 1,5 mm på 30 m
 • Drivmiddel: Li-ion-batteri
 • Vægt: Ikke angivet
PRISER FRA
 

 

8.187,-

 

8.095,-

 

Indkøbsguide til rotationslaser

Hvis du har læst hele vores test, burde du nu være klædt godt på til at vælge den rotationslaser, der passer bedst til dit behov. Inden du beslutter dig, er der nogle få parametre, som du med fordel kan overveje.

IP-klassificering

IP-klasserne angiver, hvor støv- og vandtæt rotationslaseren er. De fleste lasere er som minimum IP54 klassificeret hvilket betyder at kabinettet er støv- og stænktæt.

Hvis du har brug for en laser, der kan bruges i både regn og slud, skal du vælge en model der er IP67 klassificeret og dermed er vandtæt, selv når den sænkes nede i vand på 1 meters dybde.

Laserlysets farve

Som allerede nævnt er grønt lys lettere at se end rødt lys. Det grønne laserlys er en dyrere teknologi end den røde, og derfor vil rotationslaseren med grønne lysdioder i de fleste tilfælde være de dyreste.

Batterilevetid

Når du bruger rotationslaseren til professionelt brug, kan batteriets levetid være en vigtig faktor. Det nytter ikke noget, at laseren løber tør for strøm midt i en vigtig opmåling, så her vil en lang batteritid være at foretrække.

Nøjagtighed

Rotationslaseren er det mest præcise instrument til at afsætte målelinjer. Her skal du gøre op med dig selv, hvor stor en afvigelse, du vil tillade. For de fleste entreprenører og håndværkere er præcision særdeles vigtig, mens hobbybrugeren, der bygger en carport eller en udestue, ofte kan leve med en anelse større afvigelse.

Udstyr

Alle rotationslasere kan monteres på stativ, så de hurtigt kan stilles op, hvor der er brug for det. Til enkelte modeller følger der stativ med, mens det for andre modeller er et ekstra tilkøb.

Det samme gør sig gældende for modtagere, der er et must, hvis du skal måle over meget lange afstande. Andre tilbehørsdele kan være stadie til fastgørelse af modtager, bærekuffert og ekstra batterier.

Vægt

Vægten på de viste rotationslasere svinger en del. De letteste lasere vejer under 2 kg, mens de tungeste vejer 7-8 kilo. Hvis du skal lave mange opstillinger hver dag, kan vægten være en vigtig faktor i det endelige valg.

Pris

Pris er altid en vigtig parameter, og alle de ovennævnte funktioner og features har afgørende betydning for prisen. Her skal du primært overveje, hvor nøjagtig en rotationslaser du har brug for, og holde behovet op imod prisen.

Dernæst kan du overveje, om laseren skal kunne bruges udendørs i alt slags vejr, hvor langt laseren skal kunne skyde og modellens batteritid.

Se også: Se vores favorit krydslasere

Find den bedste rotationslaser her

Vores anmeldelse og sammenligning herover viser nogle af de rotationslasere, som vi mener, er de bedste på markedet lige nu. Alle de viste modeller kan bestilles online, og du kan læse mere om de enkelte modeller, hvis du klikker på den grønne knap, der fører dig direkte til produktets forhandler.

Vi håber, du er kommet tættere på din beslutning i valget af den bedste rotationslaser. Hvis du stadig er i tvivl, så rul op på siden, og læs specifikationerne en gang mere.

Annonce:

goerdetselv-bygselv