mur rilleskaerer

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve

Lau Christensen
Skrevet d. 9. juni 2022 af Lau Christensen

Når du skal trække nye vandrør eller elkabler i beton- og murstensvægge, skal du bruge en rillefræser. Med en rillefræser kan du nemt og hurtigt lave riller til installationerne. Og en god rillefræser kan arbejde i alle slags vægge, uanset om de er af mursten, beton eller andre hårde byggematerialer. Men hvilke funktioner og specifikationer skal en rillefræser have, og hvad koster en rillefræser? Det kan du læse mere om her.

En rillefræser er et uvurderligt stykke elværktøj for VVS’ere, elektrikere og for alle hobbyfolk, der holder af at lave byggeprojekter i hjemmet. Rillefræseren vil spare dig for en masse tidskrævende arbejde, når der skal laves nye vand- og elinstallationer. Og moderne rillefræsere er efterhånden kommet så langt ned i pris, at alle kan være med.

Hvad er en rillefræser?

Som nævnt bruges rillefræseren til at fræse riller i hårde vægge og gulve. Rillefræseren kan bedst beskrives som en mellemting mellem en rundsav og en vinkelsliber, der med skæreskiver laver riller i den dybde og brede, som du har brug for.

7 rillefræsere til hobbybrugere og professionelle fagfolk

Vi har udvalgt syv forskellige rillefræsere til dig herunder. Produktsammenligningen starter med de billigste hobbymaskiner og slutter med de professionelle murrillefræsere, der er i den bedste kvalitet, og helt naturligt også er noget dyrere end hobbymodellerne.

Læs med, og find ud af, hvilken rillefræser der passer bedst til dine opgaver og projekter. Du kan også se, hvor du kan købe rillefræseren, og hvad priserne er i de forskellige webshops.

Einhell TC-MA 1300

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Einhell TC MA 1300 murrillefraeser murrilleskaerer 1320W
PRISER FRA
 

 

Einhell TC-MA 1300 er en kraftig hobbymaskine med en effektfuld motor på 1.320 watt. Denne rillefræser kan lave riller med en bredde på op til 26 mm og en dybde på 30 mm, hvilket er rigeligt til langt fleste almindelige installationer i boligen.

Til trods for at Einhell rillefræseren ligger i den billige ende af prisskalaen, får du brugervenlige funktioner, som blød opstart, hurtige skift af skæreskiver og mulighed for tilslutning af støvsuger.

 • Effekt: 1.320 watt
 • Klingediameter: 125 mm
 • Fræsedybde: 0-30 mm
 • Fræsebredde: 8-26 mm
 • Vægt: 4,90 kg

PowerPlus POWX0650

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Murrillefraeser 1800 watt
PRISER FRA
 

 

Denne rillefræser fra PowerPlus er til hobbybrugeren, der har brug for en god og kraftig maskine. POWX0650 kan lave riller i bredderne 14, 24, 34 og 44 og i dybder på op til 30 mm. Rillefræseren har en stærk motor på 1.800 watt, der giver power nok til at fræse i beton, mursten og klinker.

Der er mulighed for at tilslutte støvsuger, så du minimerer støv i arbejdsområdet. Hvis du er på jagt efter en robust rillefræser til gør-det-selv-projekterne, så er denne PowerPlus et godt bud.

 • Effekt: 1.800 watt
 • Klingediameter: 150 mm
 • Fræsedybde: 0-30 mm
 • Fræsebredde: 14-44 mm
 • Vægt: 8,50 kg

Bosch GNF 35 CA Professional

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Bosch murrillefraeser GNF 35 CA 1400 watt
PRISER FRA
 

 

4.899,-

 

GNF 35 CA Professional fra Bosch er en lille og handy murrillefræser, der klarer alle hobbyprojekter og langt de fleste professionelle opgaver. Maskinen vejer kun 4,7 kg, hvilket gør den både let og behagelig at arbejde med.

På trods af sin begrænsede vægt får du en rillefræser, der kan lave riller i alle hårde materialer ned til en dybde på 35 mm og en bredde på 39 mm. Soft start forhindrer ryk i maskinen, når du trykker på startknappen, og et konstant omdrejningstal sikrer et flot og ensartet resultat.

 • Effekt: 1.400 watt
 • Klingediameter: 150 mm
 • Fræsedybde: 0-35 mm
 • Fræsebredde: 3-39 mm
 • Vægt: 4,70 kg

Dewalt DCG200NT-XJ Solo

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - DeWALT 54v XR Flexvolt Rillefraeser Loes enhed DCG200NT XJ
PRISER FRA
 

 

4.847,-

 

Hvis du har brug for at arbejde trådløst, eller du blot holder af friheden ved ikke at skulle bruge stikkontakter og forlængerledninger, så er Dewalt DCG200NT-XJ Solo det rette valg for dig. Her får du en rillefræser i professionel kvalitet til den kræsne bruger.

Denne rillefræser har alt det, en god rillefræser til fagfolk skal have. Du får bl.a. superhurtigt skiveskift, elektronisk bremse, der stopper skiven, når kontakten slippes, og elektronisk kobling, der forhindrer, at maskinen ”slår tilbage”, hvis skiven sætter sig fast.

 • Effekt: 54 V batteri (medfølger ikke)
 • Klingediameter: 125 mm
 • Fræsedybde: 0-32 mm
 • Fræsebredde: Op til 35 mm
 • Vægt: 3,70 kg

Metabo MFE 40

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Metabo Mfe 40 Murrillefraeser 604040510
PRISER FRA
 

 

5.673,-

 

Her ser du en maskine fra Metabo, der er kendt for at producere elektrisk værktøj i den bedste kvalitet. Du kan lave riller, der er op til 40 mm i dybden og 35 mm i bredden. Metabo MFE 40 har et meget holdbart maskinhus i aluminium, der gør maskinen både robust og let.

MFE 40 er nem og sikker at bruge. Der er advarselslamper, som indikerer overbelastning, og elektronisk soft start starter skivens rotation langsomt op. En god murrillefræser til den kræsne hobbybruger og den professionelle fagmand.

 • Effekt: 1.900 watt
 • Klingediameter: 125 mm
 • Fræsedybde: 10-40 mm
 • Fræsebredde: Op til 35 mm
 • Vægt: 4,60 kg

Bosch GNF 65 A Professional

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Bosch rillefraeser GNF 65 A
PRISER FRA
 

 

9.062,-

 

Her er storebroderen til GNF 35, som vi omtalte tidligere. GNF 65 er større og kraftigere og har en ydelse der er helt i top. Med en motor på ikke mindre end 2.400 watt får du en særdeles hårdtarbejdende rillefræser, der kan fræse helt ned til 65 mm i dybden.

Hvis du har brug for en rillefræser, der kan lave ekstra store og dybe riller i beton, mursten og lignende materialer, så er dette rillefræseren for dig. Bosch GNF 65 A Professional har bl.a. blød opstart, genstartsbeskyttelse, overbelastningsbeskyttelse og nemt skift af skiver.

 • Effekt: 2.400 watt
 • Klingediameter: 230 mm
 • Fræsedybde: 20-65 mm
 • Fræsebredde: 3-40 mm
 • Vægt: 8,40 kg

Metabo MFE 65

Rillefræser – 7 modeller til fræsning af riller i vægge og gulve - Metabo Murrillefraeser Mfe 65
PRISER FRA
 

 

8.177,-

 

Den sidste rillefræser i præsentationen er endnu en Metabo-maskine i den høje professionelle kvalitet, hvilket både specifikationer og pris afspejler. Dette er maskinen til håndværkeren med et stort behov for at lave mange riller, og som ønsker det bedste og mest stabile værktøj.

Metabo MFE 65 har alle de kendte funktioner, og derudover er der indbygget dæmpningssystem, der minimerer rystelserne under arbejdet. Denne funktion vil du elske, hvis du bruger din rillefræser meget.

 • Effekt: 2.400 watt
 • Klingediameter: 230 mm
 • Fræsedybde: 20-65 mm
 • Fræsebredde: 9-37 mm
 • Vægt: 9,80 kg

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber?

rillefræser

Rillefræsere findes i mange størrelser, kvaliteter og prisklasser. Herover har vi forsøgt at finde et bredt udvalg, der henvender sig til både gør-det-selv-folk og professionelle håndværkere.

Men hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du vælger rillefræser? Det giver vi dig svaret på her.

Effekt

Motorens effekt angives i watt og er et udtryk for, hvor kraftig elmotoren i rillefræseren er. Jo flere watt, desto kraftigere motor.

Klingediameter

Klingerne – eller skiverne, som de også betegnes – findes i flere størrelser. Generelt vil en stor skive skære mere stabilt og holde længere end en mindre skive. Større skiver giver i de fleste tilfælde også mere skæredybde.

Fræsedybde og fræsebredde

Fræsedybde og fræsebredde er udtryk for, hvor store riller der kan fræses. Det er selvfølgelig en vigtig parameter, så du ikke får købt en maskine, der er for lille.

Vægt

Hvis du arbejder meget med rillefræseren, kan vægten have stor betydning for, hvor længe du kan arbejde, før du bliver træt i armene. Omvendt arbejder en stor og kraftig maskine hurtigere end en mindre, og arbejdet kan afsluttes på kortere tid.

Pris

Prisen er vigtig for de fleste. Hvis du skal bruge rillefræseren til hobbybrug, kan du gå ned i kvalitet og vælge en billigere maskine. Professionelle fagfolk sætter pris på holdbarhed og stabilitet og betaler gerne mere for en rillefræser i høj kvalitet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om rillefræsere

Her får du svar på to ofte stillede spørgsmål om rillefræsere:

Hvad bruges en rillefræser til?

En rillefræser bruges til at fræse riller i beton- og murstensvægge og i hårde gulve, så der kan trækkes vandrør eller elektriske kabler i rillerne.

Hvad kan en rillefræser skære i?

En rillefræser kan skære i alle hårde materialer, som mursten, beton, fliser og klinker. Rillefræseren bruger diamantskiver til skæringerne, som uden problemer skærer i selv de stærkeste byggematerialer. Hvis du skærer i beton, skal du forvente længere skæretid, end hvis du skærer i f.eks. gasbeton og mursten.

Køb din rillefræser online, og få den leveret på hjemmeadressen

Hvis du har læst med indtil nu, så skulle du være klædt godt på til at vælge den rillefræser, der passer bedst til dine opgaver, og du har sikkert allerede en idé om, hvor den skal købes. Vi anbefaler, at du shopper værktøj online, for der er flere fordele ved at købe din rillefræser på nettet. Bl.a. er det meget let at sammenligne priser og specifikationer, og når du har bestilt, skal du blot læne dig tilbage og vente på, at maskinen dukker op.

Rul op på siden, og tjek vores forslag til din næste rillefræser igen. Når du klikker på de grønne knapper, bliver du sendt direkte til den webshop, der forhandler den pågældende model. Her kan du læse mere og bestille rillefræseren med det sammen.

Huskeseddel