Byg selv sandkasse

Byg selv sandkasse

Vil du gerne give dine børn en sandkasse, som du selv har lavet? Eller har du bare nogle ønsker til udseendet som betyder, at det ikke er til at komme udenom en byg selv sandkasse? Der er mange fordele ved en byg selv sandkasse, da du ikke alene selv kan bestemme udseendet og materialerne. Du får også muligheden for at vælge materialer, der gør sandkassen mere holdbar, og får den til at se mere indbydende ud. 

Lau Christensen
Skrevet d. 18. maj 2020 af Lau Christensen

Det skal du bruge til en byg selv sandkasse: 

  • Profiler/brædderKøb
  • HjørnestolperKøb
  • Top-profilKøb
  • SkruerKøb
  • Boremaskine (læs vores boremaskine test under "køb"Køb
  • SandpapirKøb

Hvad koster det at bygge en sandkasse? 

Når du skal i gang med en byg selv sandkasse, er det naturligvis ikke til at komme uden om prisen. For det er naturligvis det afgørende for, hvordan sandkassen kommer til at se ud, og hvor stor den kommer til at være. 

Prisen på en byg selv sandkasse afhænger af, om du blot ønsker at købe et samlesæt, eller om du gerne vil finde materialerne selv og tilpasse dem dine ønsker til mål. Ønsker du førstnævnte, kan du få en sandkasse helt ned til 259 kroner (Nordic Play sandkasse) eller en lidt større Plus 6-kantet sandkasse til bare 349 kroner. 

Hvis du er god til at finde materialer i god kvalitet og til en god pris, kan du også være heldig at kunne lave den til selvsamme pris som ovenstående. Men det kræver naturligvis også, at du har skruer, boremaskine, sandpapir med mere liggende på lager, så du ikke også skal du og investere stort i dette. 

Der er mange måder at bygge en sandkasse på. Vigtigst er dog, at den er rummelig og holdbar og eventuelt kan dækkes til, når den ikke bliver brugt, så du undgår besøg af katte. 

Se også: Legetårn byg selv

Låg til sandkasse – gør det selv 

Når du alligevel er i gang med et gør det selv-projekt med sandkassen, kan du lige så godt følge det helt til dørs ved at lave et låg til sandkassen. Det er ikke kun rart i forhold til naboens katte. I efteråret og om vinteren er det rart at kunne dække sandkassen til, så den ikke bliver fyldt op med blade, og at legetøjet ikke bliver unødvendigt slidt på grund af dårligt og hårdt vejr. 

Når du er færdig med selve sandkassen, er det nemt og hurtigt at måle op til et godt og holdbart låg, som er nemt at tage både af og på, uden der er mulighed for, at det kan lukke ned over dine børn ved et uheld. 

Husk at bruge oliebehandlet træ 

Når du bygger din sandkasse selv helt fra bunden, er det vigtigt, at du prioriterer at købe oliebehandlet eller trykimprægneret træ. Dermed sikrer du, at træet og sandkassen holder længere, samt at du ikke selv efterfølgende skal bruge tid på at oliebehandle sandkassen. Det giver det bedste og mest langvarige resultat, som giver dine børn en stor glæde ved at være udenfor i mange år frem. 

Samle selv sandkasse – alternativ til byg selv sandkasse

Synes du alligevel en byg selv sandkasse er et for stort projekt? Så har vi samlet de bedste sandkasser i test, hvor du kun skal samle sandkassen.

1. Nordic Play Active Sandkasse med Bænk og Låg

Set til 369 kr. - Bedst til prisen

Bedst til prisen Nordic-Play-Active-Sandkasse-med-Baenk-og-Laag-120x120

2. Paradiso Toys Muslingeskal Sandkasse

Set til 142 kr. - Bedst til prisen

Bedst til prisen Paradiso-Toys-Muslingeskal-Sandkasse

3. Woodlii Sandkasse med Låg & Soltag

Set til 389 kr. - Værdi for pengene

Værdi for pengene Woodlii-Sandkasse-med-Laag-Soltag
Huskeseddel