byg selv radiatorskjuler

Byg selv radiatorskjuler

En byg selv radiatorskjuler er ikke det sværeste gør det selv-projekt, du kan kaste dig ud i, men det er vigtigt, at du er omhyggelig, når du udfører arbejdet, da den gerne skal ende med at blive pænere end din radiator.

Lundbergs-Klara-20421-700x860mm

Lundbergs Klara 20421 700x860mm

En af de mest populære radiatoriskjulere er Lundbergs Klara. Læs hvorfor netop denne er særdeles populær længere nede i denne artikel.

Gå til forhandler

Radiatoren er for de fleste af os en uundværlig del af hjemmet, men de bidrager typisk ikke til æstetikken i det rum, de er placeret i. Heldigvis kan du nemt gemme den ad vejen med en praktisk byg selv radiatorskjuler – et oplagt projekt til dig, der ønsker et pænt og præsentabelt hjem, og samtidig har en smule håndværkersnilde.

Det smart ved en byg selv-radiatorskjuler er, at du – udover at gemme radiatoren af vejen – får en flot radiatorskjuler med plads til opbevaring, da overfladen kan bruges som en praktisk hylde til ting, du ellers mangler plads til.

Hvad koster en byg selv-radiatorskjuler?

Prisen for din byg selv-radiatorskjuler afhænger af, hvilket materialer du bruger til at bygge den med. Der findes flere forskellige fremgangsmåder, og nogle er billigere end andre. Du kan bygge den af genbrugsmaterialer, hvis du vil spare penge, eller du kan vælge at købe nye materialer, som selvsagt koster lidt mere.

Du skal regne med at give mellem 500-2.000 kr. for din byg selv-radiatorskjuler, men typisk har man flere af de materialer, der skal bruges, på lager, så prisen afhænger også af, hvilket materialer du har liggende.

De bedste radiatorskjulere i test

Herunder har vi samlet nogle af de mest populære radiatorskjulere i test.

Opmåling til din byg selv-radiatorskjuler

Før du begynder at bygge din byg selv-radiatorskjuler, er det vigtigt, at du måler op. Du skal huske, at radiatorskjuleren skal hænge minimum 3 cm ud over selve radiatoren, så varmen har mulighed for at cirkulere, som den skal.

Det er samtidig ikke en god idé at bygge din radiatorskjuler helt ned til gulvet, da det ligeledes vil blokere for varmen, så du ikke får det maksimale ud af din radiator. Når du har målt rammen op og besluttet dig for, hvor brede brædder, du vil bruge, skal du bestille en stålplade, der passer til.

Husk desuden, at stålpladen gerne skal være 4 cm større i både bredde og længde end selve rammen, så der er et par centimeter til at fastmontere pladen. Du kan finde stålplader til radiatorskjuler her.

Lav kassen til din byg selv-radiatorskjuler

Når du skal bygge kasse, der skal sidde uden om radiatoren, er det vigtigt, at rammen har samme højde og længde som selve kassen. Saml kassen med vinkelbeslag (fås her), som monteres i hvert hjørne af kassen.

Efterfølgende monteres kassen på rammen med vinkelbeslag. Hvor mange beslag, du skal bruge, afhænger af størrelsen på kassen. Når de er sat sammen, skal kassen males. Du kan få maling her.

Montering af din byg selv-radiatorskjuler

Når din byg selv-radiatorskjuler er malet, og malingen er helt tør, kan du montere den på din radiator. Det gør du ved at hænge hyldeknægte op over radiatoren, som radiatorskjuleren kan hægtes på. Husk på, at det er vigtigt, at radiatorskjuleren ikke rører ved selve radiatoren, da det vil blokere for varmecirkulationen.

Huskeseddel