De 10 mest populære skydelærere

En skydelære er det ultimative måleværktøj, når du skal lave meget præcise målinger enten i dit professionelle arbejde eller til de mere krævende hobbyopgaver i hjemmet. Her har vi samlet nogle af de bedste og mest populære skydelærer i alle prisklasser og i flere kvaliteter. Læs med, og bliv klogere på, hvilken model der passer bedst til dig.

Hvis du ikke tidligere har stiftet bekendtskab med dette fantastiske stykke værktøj, så skal du absolut læse videre. Herunder forklarer vi, hvad du kan bruge en skydelære til, og du kan se priser og links til de enkelte modeller.

Hvad er en skydelære?

En skydelære er et måleværktøj, der kan måle mindre emner meget præcist. Skydelæren kan bruges til at måle indvendige og udvendige mål, og til at måle dybde.

Skydelæren har en indbygget skala, hvor du kan aflæse målingerne i centimeter eller i tommer, hvis du foretrækker det.

Der er tale om et præcisisionsmåleinstrument, som bruges mange steder i industrien, men som også er særdeles anvendelig til hobbybrug.

De fleste almindelige skydelærer kan måle længder fra 0-150 mm med en nøjagtighed på helt ned til 1/100 millimeter. Herunder kan du også finde enkelte modeller, som kan måle længder på 200 mm og 233 mm, og der findes specielle skydelærer, der kan måle endnu større længder med stor præcision.

En skydelære er sædvanligvis fremstillet i rustfrit stål, hvilket gør den særdeles holdbar i brug og ikke sårbar overfor fugt og væsker. Der findes skydelærer i andre materialer, som f.eks. kan bruges, hvis du arbejder med magnetiske emner.

Der kan være stor forskel på, hvor nøjagtige målinger du har brug for. Med nøjagtigheder ned til +/- 0,01 mm vil de fleste kunne få deres ønsker opfyldt.

Hvor bruger du en skydelære?

I den ene ende har skydelæren to sæt kæber. Det ene sæt kæber bruges til almindelige længdemål. Hvis du f.eks. skal måle længden af en skrue, bredden på en møtrik eller tykkelsen på et rør.

Det andet sæt kæber bruges til indvendige målinger. Her kan du måle den indvendige diameter på et rør, og bredden på et hul.

Den sidste målemulighed er måling af dybde. I bunden af skydelæren sidder en stang, der kan skydes ud, så du kan måle dybden af et hul eller en forsænkning.

Forskel på analog og digital skydelære

Skydelæren er ikke nogen ny opfindelse, og målene på de traditionelle skydelære aflæses på en linial på siden af skydelæren. Det kræver en smule rutine af aflæse målene helt nøjaftigt, men en rutineret bruger, kan måle meget præcist.

De senere år er den digitale udgave af skydelæren blevet meget populær, både blandt professionelle bruger, men især også blandt gør-det-selv folk. På den digitale skydelære kan du aflæse målene i et LED display, hvilket mange synes er lettere og mere nøjagtigt. Der er dog stadig en del brugere, der sværger til den analoge skydelære.

De analoge modeller er en smule billigere, men du kan sagtens købe en digital skydelære for nogle få hundrede kroner. Hvilken du vælger, er mest en smagssag, og knapt så meget et spørgsmål om pris.

En stor fordel ved digitale skydelærer er den lette aflæsning. Tallene i displayet er forholdvis store, og nogle modeller har også indbygget lys, der gør aflæsningen endnu lettere.

Hvis du arbejder udendørs eller i fugtige miljøer, kan det tale imod den digitale type. Der findes dog skydelærer med displays, der er stænk- eller vandtætte.

Disse ting skal du være opmærksom på, inden du bestiller skydelære

Når du læser præsentationen af de 10 skydelærer herunder, er der nogle få ting, du med fordel kan hæfte dig ved, og som er noteret under hvert produkt.

Målemetode

Analog eller digital. Vi har været inde på forskellen, så du ved, hvad der taler for og imod. Vælg den type der tiltaler dig mest.

Nøjagtighed

Til almindeligt hobbybrug måler de fleste skydelærer nøjagtigt nok. Hvis du bruger skydelære i dit professionelle erhverv, eller du blot ønsker de mest præcise mål, kan du med fordel gå efter højere målenøjagtighed

Kapacitet

Kapaciteten angiver det interval, som skydelæren kan måle. Standard måleintervallet er op 150 mm, men der findes modeller, der kan måle længere.

Se de 10 mest populære skydelærer her

Her får du vores bud på de 10 bedste og mest populære skydelærer, der findes på markedet netop nu. Klik ind på de enkelte modeller for at gå direkte til bestillingen hos forhandleren.

Millarco 40384

De 10 mest populære skydelærere - Millarco Skydelaere
 • Målemetode: Analog
 • Nøjagtighed: Ikke oplyst
 • Kapacitet: 150 mm

Denne skydelære fra Millarco er en helt almindelig standardmodel, som egner sig godt til hobbybrug. Skydelæren har en målelængde på 150 mm, og måleresultater aflæses manuelt på skalaen.

Skydelæren har låseskrue til at fastlåse målet. En god og billig skydelære med de vigtigste features.

PRISER FRA
 

 

111,-

 

119,-

 

Staco DIN862

De 10 mest populære skydelærere - STACO skydelaere 150 mm
 • Målemetode: Analog
 • Nøjagtighed: Ikke oplyst
 • Kapacitet: 150 mm

Staco DIN862 er endnu en skydelære, der primært henvender sig til hobbysegmentet. Skydelæren er udført i stål, og har den mest almindelige målekapacitet på 150 mm.

Skydelæren har såkaldt ”thumblock skyder”, der henviser til skyderens tryklås, der låses med tommelfingeren. Skyderen låser sig i fast position, når du slipper knappen.

En god og billig analog skydelære.

PRISER FRA
 

 

102,-

 

102,-

 

116,-

 

170,-

 

Fixpoint 77001

De 10 mest populære skydelærere - Goobay Digital caliper
 • Målemetode: Digital
 • Nøjagtighed: 0,03 mm
 • Kapacitet: 150 mm

Her er præsentationens første digitale skydelære. Displayet viser 5 cifre, og kan indstilles til at vise millimeter eller tommer. Displayet måler 12 x 38 mm, og har gode store tal, der er lette at aflæse.

Skydelæren slukker automatisk efter 5 minutter for at spare på batteriets strøm.

Hvis du har brug for en skydelære, der er let at bruge, og som viser måleresultatet hurtigt og præcist, så er Fixpoint modellen et godt valg.

PRISER FRA
 

 

167,-

 

180,-

 

Tecos 23573802

De 10 mest populære skydelærere - Skydelaere 150MM rustfri staal
 • Målemetode: Analog
 • Nøjagtighed: 0,05 mm
 • Kapacitet: 150 mm

Denne Tecos skydelære er en analog model, med en aflæsningsnøjagtighed på 0,05 mm. Skydelæren er udført i holdbart rustfrit stål, og er udstyret med thumblock til at låse skyderen.

Måleområdet er 150 mm, og skydelærens kæber har en længde på 40 mm, som er standard på mange modeller.

PRISER FRA
 

 

310,-

 

314,-

 

Diesella 10217150

De 10 mest populære skydelærere - Digital skydelaere
 • Målemetode: Digital
 • Nøjagtighed: 0,01 mm
 • Kapacitet: 150 mm

Hvis du leder efter en skydelære, der er let at bruge, og som leverer et meget præcist resultat, vil du synes godt om denne model fra Diesella. Det digitale display viser målinger fra 0-150 mm med en nøjagtighed på 0,01 mm.

Displayet er let at nulstille, og slukker selv for at forlænge batteriets levetid.

PRISER FRA
 

 

529,-

 

Mitutoyo 531-122

De 10 mest populære skydelærere - Mitutoyo 531 122
 • Målemetode: Analog
 • Nøjagtighed: Ikke oplyst
 • Kapacitet: 150 mm

Mitutoyo er en stor japansk virksomhed med speciale i måleudstyr. Derfor er Mitutoyo også et navn, du ofte vil støde på, når du leder efter en skydelære til det professionelle segment.

Denne skydelære måler op til 150 mm, og du kan aflæse måleresultatet i enten millimeter eller i tommer. Mitutoyo 531-122 er et virkelig godt og særdeles præcist valg, hvis du foretrækker de analoge modeller.

PRISER FRA
 

 

444,-

 

536,-

 

537,-

 

554,-

 

Bahco 1150-1/2H/P

De 10 mest populære skydelærere - Skydelaere 150MM
 • Målemetode: Analog
 • Nøjagtighed: 0,05 mm
 • Kapacitet: 150 mm

Bacho er et andet af de kendte kvalitetsbrands. Denne skydelære har en selvlåsende glidemekanisme, der gør det let at foretage hurtige og præcise målinger mellem 0-150 mm. Modellen er fremstillet i holdbart rustfrit stål, som gør skydelæren anvendelig i alle miljøer.

Skydelæren har alle gængse funktioner, og måler indvendige og udvendige mål samt dybde.

PRISER FRA
 

 

406,-

 

464,-

 

Limit 144550209

De 10 mest populære skydelærere - Limit Elektronisk skydelaere
 • Målemetode: Digital
 • Nøjagtighed: 0,01 mm
 • Kapacitet: 200 mm

Her er en digital skydelære, der henvender sig til professionelle håndværkere og meget seriøse hobbybrugere med en præcision på +/- 0,01 mm.

Displayet er let at aflæse med 11 mm høje tal. Der er smart tredobbelt aflæsning, der viser millimeter, tommer i decimaltal og tommer i brøk. Som en af de få skydelærer, kan denne Limit model måle op til 200 mm mod normalt 150 mm.

PRISER FRA
 

 

695,-

 

1.010,-

 

Mitutoyo 500-181-30

De 10 mest populære skydelærere - Skydelaere digimatic
 • Målemetode: Digital
 • Nøjagtighed: 0,01 mm
 • Kapacitet: 233 mm

Som nævnt kommer vi ikke uden om de professionelle skydelærer fra Mitutoyo, og de sidste to modeller i præsentationen er da også fra den japanske koncern.

Her får du 9 mm høje tal i displayet, og en særlig elektromagnetisk teknologi der gør, at skalaen ikke tilsmudses under brugen af skydelæren.

En virkelig lækker skydelære med målekapacitet helt op til 233 mm.

PRISER FRA
 

 

991,-

 

Mitutoyo 500-161-30

De 10 mest populære skydelærere - Mitutoyo 500 161 21
 • Målemetode: Digital
 • Nøjagtighed: 0,01 mm
 • Kapacitet: 150 mm

Den sidste skydelære fra den japanske gigant Mitutoyo er for de virkelig krævende brugere. Måleområdet er 0-150 mm, og nøjagtigheden ligger på +/- 0,01 mm.

Batteriet har en imponerende levetid på ikke mindre end 18.000 timer. Det betyder i princippet, at du aldrig skal skifte batteri i skydelæren.

Skydelæren har en behagelig ergonomisk form, som gør den behagelig at arbejde med – også ved længere tids brug.

PRISER FRA
 

 

1.727,-

 

1.753,-

 

2.278,-

 

Indkøbsguide – Hvilken skydelære er bedst?

Nu har du læst om 10 forskellige skydelærer, og du ved hvilke ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge.

Her får du et par sidste tips til at vælge den bedste skydelære til dit behov.

Pris

Præcision koster ekstra. Meget præcise skydelærer er dyrere, men naturligvis også mere nøjagtige. Her skal du vurdere, om du kan leve med en mindre margin i målingen, eller om du går efter den mest præcise måling.

Digital skydelære

Hvis du er hobbybruger, så vil jeg helt klart anbefale, at du vælger en digital model. Aflæsningen er langt lettere for en ”amatør”, og du slipper for at finde brillerne frem, hver gang du skal måle.

Et argument mod de digitale skydelærer er, at de kan løbe tør for batteri. Det er også rigtigt. Men et standard batteri holder i rigtig mange timer. Så det bliver sjældent et problem.

Brandnavn

Der findes skydelærer fra flere forskellige brands. Medmindre du går efter den bedste kvalitet fra f.eks. Mitutoyo eller Bacho, spiller brandet ikke den store rolle.

Størrelse

Størrelsen på skydelæren betyder kun noget, hvis du skal måle emner på mere end 150 mm. Det er dog fortrinsvis de mindre emner, der kræver helt nøjagtige målinger.

Hvor køber du den bedste skydelære?

Indkøbsguide – Hvilken skydelære er bedst?

Nu har du læst om 10 forskellige skydelærer, og du ved hvilke ting, du skal være opmærksom på, når du skal vælge.

Her får du et par sidste tips til at vælge den bedste skydelære til dit behov.

Pris

Præcision koster ekstra. Meget præcise skydelærer er dyrere, men naturligvis også mere nøjagtige. Her skal du vurdere, om du kan leve med en mindre margin i målingen, eller om du går efter den mest præcise måling.

Digital skydelære

Hvis du er hobbybruger, så vil jeg helt klart anbefale, at du vælger en digital model. Aflæsningen er langt lettere for en ”amatør”, og du slipper for at finde brillerne frem, hver gang du skal måle.

Et argument mod de digitale skydelærer er, at de kan løbe tør for batteri. Det er også rigtigt. Men et standard batteri holder i rigtig mange timer. Så det bliver sjældent et problem.

Brandnavn

Der findes skydelærer fra flere forskellige brands. Medmindre du går efter den bedste kvalitet fra f.eks. Mitutoyo eller Bacho, spiller brandet ikke den store rolle.

Størrelse

Størrelsen på skydelæren betyder kun noget, hvis du skal måle emner på mere end 150 mm. Det er dog fortrinsvis de mindre emner, der kræver helt nøjagtige målinger.

Hvor køber du den bedste skydelære?

Du kan købe din skydelære i alle byggemarkeder og værktøjsmagasiner. Hvis du vil have det største udvalg, så er det dog langt lettere at købe skydelæren online. Her kan du i ro og mag studere alle specifikationer, lede efter priser, og bestille når du er klar.

BONUS GUIDER

4 Fantastiske

byg-selv projekter som du kan bygge for under 600 kr.

Tilmeld vores nyhedsbrev med byg-selv tips og tricks og få samtidigt vores trin-for-trin printvenlige vejledninger inklusiv tegninger, med 4 spændende byg-selv projekter som kan laves for mindre end 600 kr. i materialer.

4 Fantastiske byg selv projekter under 600 kr

Ingen spam og du kan framelde når som helst