bedste bajonetsav

De 9 bedste bajonetsave

Bajonetsave findes i flere størrelser og i forskellige prislejer. Herunder har vi lavet en liste over de 10 bajonetsave, som vi mener, er nogle af de bedste på markedet netop nu.

Einhell-TE-AP-18-Li-Solo

Einhell TE-AP 18 Li - Solo

Den bedste bajonetsav i test viste sig at være fra Einhell. Denne bajonetsav har et væld af fordele, som du kan læse om længere nede i denne artikel.

Gå til forhandler
Bedste Produkt
Set til
Billigst hos
 • Einhell-TE-AP-18-Li-Solo
  1. Einhell TE-AP 18 Li - Solo

  Set til 358 kr.

  358 kr.
  Einhell TE-AP 18 Li - Solo hos 10-4
  Læs mere
 • Makita-JR103DZ-Solo
  2. Makita JR103DZ Solo

  Set til 475 kr.

  475 kr.
  Makita JR103DZ Solo hos Verkter
  Læs mere
 • Bosch-PFZ-700-PE
  3. Bosch PSA 9000 E

  Set til 900 kr.

  900 kr.
  Bosch PSA 9000 E hos Bauhaus
  Læs mere
 • Metabo-ASE-18-LTX-Solo
  4. Metabo ASE 18 LTX Solo

  Set til 929 kr.

  929 kr.
  Metabo ASE 18 LTX Solo hos Frishop.dk
  Læs mere
 • Dewalt-DWE305PK
  5. Dewalt DWE305PK

  Set til 1.027 kr.

  1.027 kr.
  Dewalt DWE305PK hos jem
  Læs mere
 • Ryobi-RRS1200-K
  6. Ryobi RRS1200-K

  Set til 748 kr.

  748 kr.
  Ryobi RRS1200-K hos Bauhaus
  Læs mere
 • Metabo-SSE-1100
  7. Metabo SSE 1100

  Set til 1.049 kr.

  1.049 kr.
  Metabo SSE 1100 hos Dorch
  Læs mere
 • Makita-JR3070CT-240V
  8. Makita JR3070CT

  Set til 1.578 kr.

  1.578 kr.
  Makita JR3070CT hos CompuMail
  Læs mere
 • Dewalt-DCS388N-Solo
  9. Dewalt DCS388N Solo

  Set til 1.995 kr.

  1.995 kr.
  Dewalt DCS388N Solo hos Homeshop.dk
  Læs mere

En bajonetsav er et godt redskab, som kan bruges til mange bygge- og renoveringsopgaver. Bajonetsaven er et forholdsvist billigt stykke værktøj, der kan skære i bløde materialer som træ og plast, men også i hårde materialer som stål, jern og beton. Det er blot et spørgsmål om at bruge den rette klinge til saven.

Læs med, og se, hvilke funktioner du skal være opmærksom på, inden du bestiller din bajonetsav.

Hvad burger du en bajonetsav til?

Som nævnt kan en bajonetsav bruges til at skære i en lang række forskellige materialer. Derfor kan du bl.a. bruge en bajonetsav til:

 • Nedrivning
 • Grovtilskæring
 • Beskæring af træer

Hvis du skal i gang med et renoveringsprojekt, så er en bajonetsav perfekt til nedrivning. Saven skærer igennem gamle skillevægge af træ, mursten og puds, og skulle du støde på vandrør, faldstammer og lignende hårde materialer, så klarer bajonetsaven også det.

En bajonetsav egner sig ikke til at lave fine og flotte lige snit. Til gengæld er den perfekt, når du skal lave den første grove tilpasning af tømmer, lægter, jernrør, armeringsnet og lignende.

Bajonetsaven er også ideel, når du skal beskære træer eller buske med tykke grene. Mulighederne er mange, og når først saven er i hus, skal du nok få den brugt.

Læs også: De bedste stivsave i år

De 9 bedste bajonetsave

Herunder beskriver vi de 9 bajonetsave, vi har udvalgt, så du lettere kan finde den sav, der passer bedst til dine behov og ønsker. Hvis du ikke tidligere har arbejdet med bajonetsave, så kan det være svært at vide, hvilke egenskaber der er de vigtigste.

1. Einhell TE-AP 18 Li - Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 18 V batteri (medfølger ikke)
 • Max. snitdybde: 100 mm
 • Slagtal: 0-2.600 slag/min
 • Vægt: 1,6 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Einhell-TE-AP-18-Li-Solo

Einhell har udviklet en ny type batteridrevet værktøj, som de kalder Power X-Change. Det betyder at værktøjet leveres uden batteri, men til gengæld passer det samme batteri til alt el-værktøj i serien.

Når værktøjet leveres uden batteri, er prisen væsentligt lavere, og du behøver kun 1-2 batterier til alt dit værktøj. Det er også en af grundene til, at du kan købe denne Einhell bajonetsav til en meget lav pris.

Hvis du leder efter en billig bajonetsav til almindeligt hobbybrug, er Einhell TE-AP 18 Li – Solo bestemt værd at kigge nærmere på. Særligt hvis du påtænker at købe andet værktøj i Power X-Change serien.

Saven er lille og kompakt, hvilket gør den let at håndtere og god at arbejde med. Håndtag og berøringsflader er ergonomisk udført og beklædt med softgrip. Det gør arbejdet med saven let, sikkert og behageligt.

2. Makita JR103DZ Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 10,4 V batteri (medfølger ikke)
 • Max. snitdybde: 50 mm
 • Slagtal: 0-3.300 slag/min
 • Vægt: 1,5 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-JR103DZ-Solo

Den næste bajonetsav er model JR103DZ Solo fra Makita, som er en lille sav til de mindre opgaver. Saven er lille, handy og let at transportere, og derfor perfekt til de opgaver, der ikke kræver en sav med stor ydelse.

Bajonetsaven bruger de såkaldte Slide batterier fra Makita, som skal købes separat. Batterierne er 10,8 V li-ion batterier, som er små og lette, og derfor yderst velegnede til denne sav.

Saven er elektronisk styret, og har bl.a. indbygget LED-lyd, der lyser området omkring klingen op, når du skærer. Der er indbygget elektronisk motorbremse, der stopper saven, straks du slipper knappen. Motorbremsen øger sikkerheden, og minimerer risikoen for uheld uden arbejdet.

Du kan skifte klinge uden brug af værktøj, hvilket er en stor fordel, der sparer meget tid, under arbejdet med saven. Her får du en rigtig kvalitetssav til de små opgaver.

3. Bosch PSA 9000 E

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Max. snitdybde: 200 mm
 • Slagtal: 0-2.700 slag/min
 • Vægt: 3,7 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Bosch-PFZ-700-PE

Bosch PSA 9000 E er drevet af almindelig 230 V strøm fra stikkontakten, hvilket gør saven stærk og kraftig. Slaglængden er 280 mm, hvilket gør det muligt at skære i træ på op til 200 mm i tykkelsen.

Saven har SDS klingeskift, der gør det nemt og hurtigt at skifte klinge. Du skal ikke bruge værktøj ved udskiftningen, hvilket gør arbejdet med bajonetsaven mere effektivt.

Saven er udført i den kendte Bosch kvalitet, og er meget robust og holdbar. Der er en fin balance i saven, og du har et godt og solidt greb, da alle berøringsflader er beklædt med softgrib materiale.

Denne Bosch bajonetsav er god til alle hjemlige hobbyopgaver, og til håndværkeren der har brug for en billig bajonetsav, der er let at håndtere.

4. Metabo ASE 18 LTX Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 18 V batteri (medfølger ikke)
 • Max. snitdybde: Ikke oplyst
 • Slagtal: 0-2.700 slag/min
 • Vægt: 3,6 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Metabo-ASE-18-LTX-Solo

Hvis du leder efter en alsidig trådløs bajonetsav, der er kraftig nok til de fleste skæreopgaver, så kast et blik på denne Metabo bajonetsav. Saven bruger et 18 V li-ion batteri, og deler batteritype med andet Metabo værktøj.

Ved hjælp af den indbyggede Vario elektronik, kan bajonetsaven tilpasse slagtallet. På den måde afstemmes klingens hastighed efter det materiale, du skal skære i, og giver saven endnu flere muligheder.

En smart feature ved Metabo ASE 18 LTX Solo er, at du kan dreje klingen en halv omgang. Denne mulighed gør det lettere at anvende saven under forskellige forhold, f.eks. ved arbejde der forgår med strakte arme over hovedhøjde.

En anden meget brugbar funktion er justerbart dybdestop, som bruges til at styre hvor dybt klingen skal skære.

5. Dewalt DWE305PK

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Max. snitdybde: 280 mm
 • Slagtal: 0-2.800 slag/min
 • Vægt: 3,5 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Dewalt-DWE305PK

Model DWE305PK er en Dewalt bajonetsav, som egner sig godt til store og mere krævende skæreopgaver. Saven har en kraftig 1.100 W motor hvilket gør det muligt at skære i træ på op til 280 mm i tykkelsen og i stål og metalrør på 100 mm.

Hvis du tidligere har arbejdet med Dewalt, så kender du følelsen af at få kvalitetsværktøj i hånden. Sådan er det også med denne bajonetsav, der er god at holde på og behagelig at arbejde med.

Saven er designet med en 4 positions klingeholder, der gør det muligt at bruge saven til flere opgaver. Således kan du bl.a. skære helt til kant, hvilket du normalt ikke kan med en bajonetsav i den billige ende. Klingeskift foregår let uden værktøj, så du undgår unødige ophold i arbejdet.

Denne Dewalt bajonetsav henvender sig både til professionelle håndværkere og til seriøse selvbyggere med hang til lækkert kvalitetsværktøj.

6. Ryobi RRS1200-K

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Max. snitdybde: 200 mm
 • Slagtal: 0-3.000 slag/min
 • Vægt: 5,25 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Ryobi-RRS1200-K

Du kender måske bedst Ryobi for deres batteridrevne værktøj, men Ryobi har faktisk også en del værktøj til 230 V strøm, bl.a. denne kraftfulde RRS1200-K bajonetsav.

Her er saven til håndværkeren og byg-selv manden med behov for en bajonetsav med masser af power. Motoren er kraftig, og yder 1.200 W, hvilket gør saven ideel til større nedrivningsopgaver og andre krævende jobs.

Hvis du bruger bajonetsav hver dag, så bliver du specielt glad for det særlige antivibrationshåndtag. Færre vibrationer giver stor komfort, og gør saven mere behagelig at arbejde med.

Savens ledning er praktisk placeret foran det bagerst håndtag, og særlige kabelclips er med til at forhindre, at ledningen ikke kommer i nærheden af klingen.

7. Metabo SSE 1100

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Max. snitdybde: Ikke oplyst (savklingebevægelse 28 mm)
 • Slagtal: 0-2.600 slag/min
 • Vægt: 3,9 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Metabo-SSE-1100

Metabo SSE 1100 har en god ergonomisk form, som du bliver glad for, ved længere tids arbejde med saven. Udformningen øger komforten, og modvirker træthed i armene.

Denne Metabo bajonetsav er særdeles robust. Motor og gearhus har særlig beskyttelse mod støv og vandstænk, og den egner sig derfor perfekt til byggepladser, nedrivningsopgaver og til brug i lignende miljøer.

Du kan let tilpasse klingens hastighed, så den passer til materialet, du skærer i. En smart funktion er fastlåsning af omdrejningerne, så den ønskede fart bliver konstant og stabil.

Når klingen er slidt, tager det kun et øjeblik at udskifte den, så du hurtigt kan komme videre i arbejdet. Her er der tale om en meget holdbar og robust bajonetsav til de krævende brugere.

8. Makita JR3070CT

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 230 V
 • Max. snitdybde: 255 mm
 • Slagtal: 0-2.800 slag/min
 • Vægt: 4,4 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Makita-JR3070CT-240V

Med denne kraftkarl skal du aldrig bekymre dig om, der er power nok til skæreopgaverne. Med en motorydelse på 1.510 W er Makita JR3070CT velegnet til at skære i beton, træ og metal.

Denne bajonetsav egner sig godt til nedbrydningsopgaver, hvor der ofte er brug for kraftigt og solidt værktøj. Den professionelle håndværker vil trives godt med denne alsidige sav.

Der er hurtigt skift af klinge uden brug af værktøj, og hastigheden kan justeres trinløst. En smart funktion er, at luften fra motoren ledes forbi klingen, og dermed blæser snavs og støv væk fra hopstangen.

Derudover kan det nævnes, at bajonetsaven styres af avanceret elektronik, at der er pendelindstilling i 4 individuelle trin, og at saven har indbygget antivibrationsteknik for mere behageligt arbejde.

9. Dewalt DCS388N Solo

Vi fremhæver:

 • Drivmiddel: 54 V batteri (medfølger ikke)
 • Max. snitdybde: 300 mm
 • Slagtal: 0-3.000 slag/min
 • Vægt: 3,6 kilo
Find billigste forhandleri samarbejde med PriceRunner
Dewalt-DCS388N-Solo

Denne bajonetsav er igen en Dewalt maskine, men denne gang i den velkendte trådløse udgave. Bajonetsaven drives af et kraftig 54 V XR Flexvolt batteri, som giver dig samme ydeevne, som hvis saven havde kørt på 230 V fra stikkontakten.

Dewalt DCS388N Solo er en professionel sav i den absolutte topklasse. Saven ligger i den dyre ende, men med de ydelser og egenskaber som saven tilbyder, får du fuld valuta for pengene.

Skærekapaciteten er, og hold nu fast, 300 mm i træ, 160 mm i PVC og 130 mm i stålrør. Det er ydelser, som du ikke finder i mange batteridrevne bajonetsave, og nogle af de elementer, der gør Dewalt til noget særligt.

Der er indbygget LED-lys til at belyse skæreområdet, så du kan bruge saven i dårlig belysning. Savens form er re-designet og gjort mere ergonomisk, og en intelligent motorbremse giver øget sikkerhed og komfort.

Hvilken bajonetsav skal du vælge?

Nu er du forhåbentlig blevet klogere på nogle af bajonetsavens vigtigste funktioner og ydelser. Disse oplysninger skulle gerne stille dig stærkere, når du skal vælge den bajonetsav, som passer til dit behov.

Inden du trykker på købsknappen, skal du overveje, hvilket behov din nye bajonetsav skal dække. Hvis den skal bruges til nedbrydning, er ydelsen vigtig, mens en mindre kompakt bajonetsav er god til små opgaver og under trange arbejdsforhold.

Selvom dit behov måske ikke er så stort, så er en god bajonetsav en overkommelig investering. Husk derfor også, at arbejdet med kvalitetsværktøj gør glæden ved gør-det-selv arbejdet meget større.

Læs også: Vores anbefaling til kapsave

Indkøbsguide til bajonetsav

Til slut vil vi gennemgå saven vigtigste specifikationer, så du lettere kan træffe det endelige valg.

Drivmiddel

Moderne batterier har gjort det muligt, at lave værktøj med stort set samme ydelse som værktøj til 230 V strøm. En stor fordel ved batteridrift er den trådløse og mere frie form for arbejde, hvor du ikke skal tænke på, hvor den nærmeste stikkontakt befinder sig.

Meget batteridrevet værktøj leveres uden batteri, da andet værktøj i samme serie kan deles om batteriet. Det gør det muligt at købe meget billigt værktøj, mens du kun behøver 1-2 batterier.

230 V værktøj er dog, i langt de fleste tilfælde, stadig det kraftigste og mest powerfulde. Hvis du har brug for det stærkeste værktøj til krævende opgaver, skal du derfor stadig overveje denne type værktøj.

Snitdybde

En bajonetsavs snitdybde angiver, hvor tykke materialer du kan skære i. Du kan skære i træ og andet blødere materiale med den maksimale snitdybde, der er angivet.

Når du skal skære i jern og metal, som er noget hårdere materialer, vil snitdybden være væsentligt mindre. Der vil dog sandsynligvis også være yderst sjældent, at du får behov for at skære i tykt metal med bajonetsaven.

Slagtal

Savens slagtal angiver, hvor mange gange klingen kører ud og ind i minuttet. Det er en stor fordel hvis slagtallet kan justeres.

I meget hårde materialer vil det ofte være lettere at skære ved en lavere hastighed. Når du skærer i træ og tilsvarende bløde materialer, kan du med fordel bruge en højere slaghastighed.

Vægt

Savens vægt kan have stor betydning, og en bajonetsavs størrelse og vægt bør afpasses efter den aktuelle opgave.

Til de mindre skæreopgaver er det lettest at arbejde med en lille og let bajonetsav. En let sav er nemmere at styre, og du bliver ikke nær så træt i armene.

Hvis saven primært skal bruges til nedrivningsopgaver, er en tung sav perfekt. Savens vægt hjælper med at styre klingen gennem materialet, og du slipper for at bruge kræfter på at føre saven.

Nu er du klar til at bestille din nye bajonetsav

Når du klikker på en af savene i vores top 10 over de bedste bajonetsave, bliver du automatisk ført videre til shoppen, som forhandler produktet. Her vil du kunne læse mere om produktet, og du kan bestille online til direkte og hurtig levering.

Huskeseddel