løbehjul

Cykler og løbehjul skal opbevares i dit skur

Lau Christensen
Skrevet d. 11. juli 2017 af Lau Christensen

Det er en stor fordel hvis du passer på din cykel og dine børns el-løbehjul. Hvis de skal holde i mange år er der nogle ting du skal gøre i forhold til opbevaring. Specielt cykler er vigtige, når du gør det selv. I mange år har det været olie der har gjort det ud for vedligehold, men efterhånden er det blevet til nogle flere vigtige ting som du nemt selv kan klare. Mange ting kan du læse om på nettet, men som en god handy-mand er jeg sikker på at du selv kan fikse det hele. Er du i tvivl, så spørg cykelmekaniker efter gode råd.

Ved at opbevare i et skur, kan du i de fleste tilfælde undgå både vand og fugt, og rigtig frost kommer der sjældent. Men tilbage til olien. I gamle dage var der ikke så mange gear på cykler, og der var heller ikke håndbremser, så det eneste der skulle have olie var kæden. Sådan er det ikke mere, for både kabler og kæde skal have olie, og låsen skal du også give lidt olie. Det giver dig en cykel der holder. Du kan nemt købe olie i en meget bedre kvalitet end den man brugte før hen, og det giver dig en masse nye fordele. Kabler holder i årevis og kæden kører perfekt hele året.

Husk kæden på cyklen

Du skal huske på at kæden er det led der overfører kraft til din cykel, så den er det svage led, hvis du ikke husker at smøre den. Før kunne man se at den begyndte at ruste en lille smule, men de fleste kæder er lavet af rustfri materialer og er velsmurte fra ny af. Det er fordi at mange kører med mange udvendige gear, og derfor bliver kæden tyndere for overhovedet at kunne være der. Et lille PS. Pas på du ikke rammer dine bremseskiver med olie. De kan ikke tørres ordentligt af, så olien brænder fast og cyklen kan ikke bremse.

Bremsekabler skal også have olie for ikke at flodse i enderne eller knække. Kablet til en bremse er flettede tråde der kan holde til at blive trukket hårdt i, men kan ikke holde til særlig meget hvis du ikke giver dem olie. Gearkabler er en masse tråde der ligger ved siden af hinanden. Det giver et mere præcist gearskifte.

Dine børns løbehjul skal efterspændes for at have en lang levetid. Trickløbehjul holder til at lave stunts på, men kun når det hele er spændt godt sammen. Trickløbehjul er dem med de små hjul og transport løbehjul er dem med de store hjul. De store hjul gør det nemmere at trille uden at bruge den store energi. Men du skal tænke på at hvis løbehjulet kan foldes, så skal foldemekanismen kigges efter en gang imellem.

I et cykelskur eller måske en kælder, kan du opbevare uden at dine ting bliver rustne. Derfor kan du lige så godt gennemgå cyklen og dine børns løbehjul. Det giver meget længere levetid og dermed bliver regningen for reservedele heller ikke så stor på sigt. Det er kort sagt en god investering at opbevare cykler og løbehjul inden for i dit skur.

Husk også altid sikkerheden frem for alt. Tag f.eks et kig på den nye smarte oppustelig cykelhjelm fra Høvding her.

Huskeseddel