Byg selv udekøkken

Byg selv udekøkken

Lau Christensen
Skrevet d. 28. maj 2014 af Lau Christensen

Byg selv udekøkken – nemt og billigt

Sommeren er ved at være over os, og det betyder at de fleste mennesker så småt begynder at rykke madlavningen ud i haven under åben himmel. Faktisk er flere og flere mennesker begyndt at investere i de populære udekøkkener, men faktisk behøver man ikke at skulle ofre de helt store summer på et udekøkken – de kan nemlig laves selv ret billigt.

Skal køkkenet bruges hel- eller halvårligt?

Det første, du skal beslutte dig for, er om udekøkkenet udelukkende skal bruges om sommeren, eller om det også skal i brug i vinterhalvåret. Det har nemlig meget at skulle have sagt, ifht. materialer.

Det siger sig selv, at man skal bruge nogle mere solide materialer, hvis køkkenet skal stå udenfor hele året, men egentlig anbefaler vi, at du gør op med dig selv, hvilke materialer, du synes, matcher resten af dit hus bedst. Der er nemlig ulemper og fordele ved både sten, træ og metal.

For den uerfarne handyman, vil det nok være den letteste løsning at benytte træ til konstruktionen.

Hvordan gør jeg i grove træk?

Hvad enten du vælger træ eller sten, så er fremgangsmåden den samme. Der skal laves en bund, som køkkenet kan stå på, så det hæves over den kolde jord, og så køkkenet ikke bliver påvirket af underlaget, som nogen gange ikke er helt stabilt. Eksempelvis, hvis det placeres på træbrædder.

Herefter skal stellet på, og her er det vigtigt at koncentrere sig. Det er nemlig dette fundament, som resten af køkkenet skal bygges på. Brug derfor et vatterpas, så du er 100% sikker på, at det hele bliver gjort korrekt.

Bordpladen kan enten støbes i beton, laves i behandlet træ, eller man kan investere i en ny, hvilket er den letteste løsning. Det samme gælder vasken, hvis der skal benyttes sådan en.

Husk desuden, at el- og vandinstallationer altid skal opsættes af professionelle. Held og lykke med dit udekøkken – og husk, at du først bør gå igang med projektet, når alt er tænkt helt igennem – der er jo ingen garanti, hvis du laver fejl undervejs.

Huskeseddel