Byg din egen WiFi-extender

Byg din egen WiFi-extender

Overvejer du at bygge din egen WiFi-extender? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Vi guider dig nemlig til hvordan WiFi extenderen skal bygges.

Lau Christensen
Skrevet d. 11. august 2021 af Lau Christensen

Medmindre du bor i et lille hus eller i en mindre lejlighed, er der store chancer for, at der er et område i dit hjem, som din router ikke helt kan nå.

Lige meget om dette betyder en ustabil internetforbindelse eller en langsom forbindelse, er det irriterende. Men der er flere måder, du kan løse dette problem på. Du kan eksempelvis bygge en WiFi-extender eller forstærker ved brug af en gammel router.

Relateret guide: Byg selv PC

En WiFi-extender er en simpel enhed, der kan bruges til at udvide rækkevidden af din WiFi eller til at øge signalstyrken. Du finder et utal af WiFi-extendere og forstærkere online. Men hvis du ønsker at spare penge, kan du lave din helt egen. Her finder du en guide til, hvordan du bygger en WiFi-extender.

Sådan bygger du en WiFi-extender

For at det kan fungere, skal du naturligvis bruge din primære router. Derefter skal du bruge en anden router. Denne router skal helst bruge den samme WiFi-standard som den primære model. Men mange modeller burde fungere godt nok.

Hvis det er muligt, skal du starte med at opdatere firmwaren på begge routere til den nyeste version samt nulstille den gamle router til fabriksindstillingerne. Der findes flere måder, som du kan bygge en gammel router om til en WiFi-extender.

Brug et ethernet-kabel

Byg din egen WiFi-extender - Brug et ethernet-kabel

Den enkleste og mest effektive måde, når du ønsker at udvide dit WiFi-netværk med en anden router, er at bruge et ethernet-kabel mellem de to enheder. Dette giver den bedst mulige ydelse og er den nemmeste at konfigurere. Inden du installerer kablet permanent, skal du kontrollere, om forbindelsen fungerer.

Først skal du tilslutte den ene ende af kablet til en af de almindelige ethernet-porte på den primære router. Tilslut derefter den anden ende af kablet til den gamle routers WAN-port. Det er her, du normalt ville have tilsluttet dit internetkabel.

Den fysiske del af forbindelsen er udført, og du skal nu konfigurere den gamle router som et adgangspunkt. Tjek routerens manual for at se præcis, hvordan du gør dette.

Installer en tredjeparts firmware på din gamle router

Byg din egen WiFi-extender - Installer en tredjeparts firmware på din gamle router

Hvis det ikke er muligt at forbinde den primære og den gamle router med ethernet-kabler, findes der stadig løsninger. Du kan nemlig vælge at installere en tredjeparts firmware, som kan tilføje nye funktioner og nyt liv til routere.

De tre hovedeksempler er DD-WRT, OpenWRT og Tomato. Ydermere er det en fordel at tjekke, hvilken firmware der fungerer med din specifikke router, inden du kommer for godt i gang med processen. Det er yderst vigtigt at vælge den rigtige firmware og den rigtige version til din specifikke router.

Dette trick er til gavn for selv de helt gamle routere. Så hvis du har en router derhjemme, du ikke helt ved, hvad du skal bruge til og ønsker en bedre WiFi-dækning, er det værd at afprøve denne løsning. Dog skal du være opmærksom på, at denne løsning kræver en del mere arbejde og lidt flere tekniske færdigheder.

Anvend din routers WiFi Repeater-funktion

Nogle routere har desuden en indbygget mulighed, der bliver kaldt for ”WiFi Repeater”. Du skal blot tjekke routerens indstillinger eller manuel for at se, om den har denne form for funktion. Er dette tilfældet, er processen en del lettere.

Alternative forslag til en bedre WiFi-dækning i hjemmet

Er ingen af ovenstående løsninger den rette for dig, så kan du selvfølgelig altid købe en WiFi-extender. Med en WiFi-extender kan du være sikker på, at du altid vil have den mest optimale WiFi-dækning i dit hjem.

Herunder har vi listet nogle af de mest populære Wifi extendere:

Et andet forslag er, at du hyrer et firma, såsom Wifimester.dk, til opgaven. Dette firma hjælper dig med at få meget mere ud af dit internet samt mere glæde af det.

Huskeseddel