Beskyt Dit Hjem Mod Indbrud med denne Simple Guide

Beskyt Dit Hjem Mod Indbrud med denne Simple Guide

Lau Christensen
Skrevet d. 4. maj 2016 af Lau Christensen

At føle sig sikker i sit eget hjem er vigtigt, uanset om du er ejer, lejer eller udlejer. Her er vores simple guide til at føle sig mere sikker derhjemme.

Beskyttende Lag

Tænk på sikkerhed i lag. Jo flere sikkerhedslag du har til at beskytte dig, desto bedre er du sikret. Indbrudstyve udvælger ofte deres indbrudsmål på baggrund af det bedste risiko- og gevinst-forhold. Hvis du har flere sikkerhedsforanstaltninger, mindskes sandsynligheden for at blive set som et let offer betydeligt. Du skal altså øge tyvens risiko, da det mindsker hans gevinst.

Tag et kig på din egen bolig. Hvorfor ville en tyv vælge at bryde ind i netop dit hus? Se denne korte video for at øge tyvens risiko https://www.youtube.com/watch?v=qJr0AVkyHn0

Med dette i tankerne, kan du begynde at lave din research. Der er mange måder at tilføje beskyttende lag til din bolig. Nogle er små, lette forandringer, mens andre er mere omstændelige. Her vil vi tage et kig på begge dele.

Looks Matter
Udseende betyder noget, når det kommer til at holde indbrudstyve væk. Det er f.eks. en dårlig idé at have værdigenstande liggende alt for synlige steder. Læg tablets, ure og andre værdigenstande væk fra vinduerne. Der er ingen grund til at gøre sin bolig til et mere attraktivt mål for indbrudstyve, end der er nødvendigt.

Hvis du har et alarmsystem, så skilt med det. Lad dog være med at fremhæve præcis hvilket du har. Nogle tyve har kendskab til, hvordan man deaktiverer bestemte alarmsystemer, og at kende til mærket, kan være information nok.

Derudover, så få det til at se ud som om, at du går op i vedligeholdelse og sikkerhed. Det sidste sted en tyv har lyst til at bryde ind, er hos en, der er super forsigtig. Hvis du rent faktisk vil være forsigtig, kan du finde inspiration i følgende idéer.

  • Anskaf en hund
  • Få et alarmsystem
  • Spørg din låsemed, om dine døre og vinduer er sikre nok
  • Skift til en cylinderlås
  • Tilmeld dig nabohjælp
  • Få din bolig til at se beboelig ud, når du ikke er hjemme
  • Lad tv og lys stå tændt
  • Anskaf lys med bevægelsessensor
Huskeseddel